V Radljah ob Dravi brez sporazuma med SD in SDS

Urška Polanc Urška Polanc
18.01.2019 16:00

Stranki, ki imata v občinskem svetu največ mest, naposled nista našli skupnega jezika. Neenotni pri ureditvi poslovne cone Pušnik in predlogu proračuna

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Radeljska občinska stavba
Sašo Bizjak

Pred kratkim smo poročali, da se župan Alan Bukovnik, potem je stari novi podžupan (p)ostal Robert Potnik iz SD, skuša uskladiti še z drugo najuspešnejšo stranko v Radljah. A drugega podžupana oziroma podžupanje iz vrst SDS, ki dobila le 74 glasov manj kot SD, v Radljah ne bo.

Kakšen bo razplet na ponedeljkovi seji?
Sašo BIZJAK

Sanacijski proračun

Kot so v SDS dejali že v dneh, ko so imeli sestanek takoj po volitvah, je zanje zelo pomemben proračun, zanimajo jih postavke, ki najbolj izstopajo. Kot se je izkazalo na ponedeljkovi seji, vsebinske obrazložitve pri več postavkah niso bile zadostne, zato so svetniki postavili več vprašanj. Helblova je poudarila, da si želijo celostne informacije, kakršnekoli že so. Sicer pa bo občina v naslednjem letu imela prihodka za dobrih enajst milijonov in 560 tisoč evrov in odhodek za 11,777.299,28 evra.

Radeljska občinska stavba
Sašo Bizjak

Manj ŠKTM in turizmu

Glede na sprejeti predlog proračuna bodo v radeljski občini v tem letu Javnemu zavodu za šport, kulturo, turizem in mladino (ŠKTM) Radlje ob Dravi v primerjavi s preteklim letom namenili kar 40 tisočakov manj. Na občini so pojasnili, da so tekoči transferji za plače in druge izdatke zaposlenih na ravni njihovega kadrovskega načrta in plana. Imajo namreč manj zaposlenih. Opozorili so tudi, da je dejavnost pomoč na domu, za katero so dodatno zaposlovali, v ločeni proračunski postavki. ŠKTM je vključen v nekatere evropske projekte, zato nekaj sredstev prejmejo tudi s tega naslova. "Bivši direktor se je upokojili, nekateri so odšli, na zavodu so racionalizirali kadrovske resurse, zdaj je zasedenost kadra optimalna, zato je zmanjšan denar za plače," je svetnikom pojasnil Bukovnik.

Radlje ob Dravi - občina stavba zgradba
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta