V Slovenj Gradcu nov župan prevzel posle

Jasmina Detela Jasmina Detela
19.12.2018 15:20

S potrditvijo na mesto župana Tilnu Kluglerju poteče mandat direktorja javnega zavoda Spotur, vršilka dolžnosti direktorice bo, kot kaže, njegova dosedanja namestnica Marija Lah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tilen Klugler je vodenje občine prevzel od dosedanjega župana Andreja Časa.
Jasmina Detela

Na današnji konstitutivni seji mestnega sveta so potrdili mandate novim članom občinskega sveta in županu Tilnu Kluglerju, ki je prevzel vodenje občine od dosedanjega župana Andreja Časa in bo funkcijo opravljal poklicno. Primopredajo poslov sta opravila že pred sejo. Se je pa zaradi strankarskega nesoglasja vnela živahna razprava pri imenovanju članov Kviaza. Eden od dveh predlaganih kandidatov za mesto predsednika Kviaza se je pred glasovanjem kandidaturi celo odpovedal.
V uvodu seje so obravnavali poročilo občinske volilne komisije o izidu volitev. Vloženi sta bili dve pritožbi dveh neizvoljenih kandidatov za mestni svet, Bojana Navodnika in Antona Garba, a je komisija za potrditev mandatov ugotovila, da sta bili neutemeljeni. Imenovali so tudi člane Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (Kviaz). Po potrditvi sestave 7-članskega Kviaza in pred glasovanjem o njenem predsedniku je svetnik Janez Potočnik dejal, da odstopa od kandidature za predsednika. "Kandidaturo sem umaknil zato, ker prvi predlog, po katerem sedem najuspešnejših svetnikov in svetnic na volitvah postanejo tudi člani Kviaza, ni bil izglasovan. Do sedaj je bilo vedno tako, glasovalni stroj je zdaj prvič odločil, da so enega izmed teh sedmih preskoči in izvoli drugega, ki je imel slabši volilni rezultat," je pojasnil Potočnik. Poleg njega je bila za funkcijo predsednice Kviaza predlagana še Martina Šisernik, ki so jo tudi potrdili. Novi župan je ob tej točki pripomnil, da na političnem kolegiju ni sodeloval.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta