Veseli december v Dravogradu: V Lukni otvorili drsališče

Brina Kerič Brina Kerič
04.12.2023 19:13

V Dravogradu so letos ponovno otvorili drsališče iz umetne podlage, ki bo naslednja dva meseca skrbelo za zabavo najmlajših (in tudi odraslih). Drsanje bo brezplačno, drsalke pa si bodo obiskovalci lahko izposodili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Drsališče iz umetne mase bo v Lukni stalo do konca januarja. 
Brina Kerič

Drsališče iz umetne podlage so lahko obiskovalci prvič preizkusili lansko leto. Za obratovanje ne potrebuje električnega toka, plina ali česa drugega, potrebnega za izdelavo ledu, s čimer so poskrbeli za nizke obratovalne stroške in ekološko sprejemljivost. Če je lani drsališče bilo v najemu,  je letos drugače. "Lani smo imeli drsališče v najemu, na podlagi lanskih dobrih izkušenj in dobrega obiska pa se je občina odločila, da drsališče kupi," je ob otvoritvi povedal Žarko Tomšič, direktor Javnega zavoda Dravit. Drsališče je tudi letos enakih mer kot lani - dolgo je 24 metrov, v širino pa meri 10 metrov. Če bodo vremenske razmere dopuščale, bo odprto od ponedeljka do četrtka med 16. in 20. uro, ob petkih in sobotah med 16. in 22. uro ter ob nedeljah med 15. in 18. uro. "Lansko leto je drsališče stalo do konca februarja, letos bo stalo dobra dva meseca. Če bo interes večji, ga bomo nato odprli še v času šolskih počitnic," je povedal Tomšič. 

So edini na Koroškem, ki imajo drsališče. 
Brina Kerič

Otrokom je drsališče všeč

Za zabavo je ob odprtju poskrbel Rok iz BQL, na okrepčilo pa Kulturno društvo COREoška. Ob 17. uri se je pred izposojevalnico nabralo že kar nekaj otrok, ki so komaj čakali na otvoritev. 70 parov drsalk, ki so na voljo za izposojo, je krožilo med obiskovalci, drsališče pa se je hitro napolnilo. Med drsanjem smo zmotili 14-letno Pio in 16-letno Alano. 14-letna domačinka Pia je drsališče obiskovala že lani, njena prijateljica Alana pa je letos bila prvič. "Zdi se mi super, tudi letos bom redno prihajala," nam je zaupala Pia. Osmošolki Urška in Alya pa danes nista drsali, saj je bila prevelika gneča, vendar pravita, da jima je drsališče všeč. "Tudi letos ga bova redno obiskovali, sploh med šolskimi počitnicami," sta povedali. 

Drsališče Dravograd, 2023
Brina Kerič
Drsališče Dravograd, 2023
Brina Kerič

Veseli december v Dravogradu

"Z današnjo otvoritvijo drsališča se nekako začenja veseli december v naši občini. Številne prireditve so ta mesec pred nami," je zbrane obiskovalce nagovoril župan občine Dravograd Anton Preksavec. 8. decembra bodo pred cerkvijo Sv. Vida slavnostno otvorili Božičkov nabiralnik, 9. decembra pa bo v Šentjanžu pri Dravogradu koncert domačinke Eve Boto. S prireditvami bodo nadaljevali vse do konca meseca, za zabavo bo poskrbel tudi Kimperk Teater, 30. decembra pa bodo veseli december zaključili s koncertom skupine Help! A Beatles Tribute.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta