(VIDEO) Poslanec Jani Prednik pozval k menjavi vodstva Darsa

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
11.01.2019 13:36

Koroški poslanec Jani Prednik o tretji razvojni osi in Darsu kot glavnem krivcu za upočasnjevanje procesa projekta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanec Jani Prednik v pogovoru o tretji razvojni osi brezkompromisen
Nejc Strojnik

Ob vseh vprašanjih bralcev, na katera je danes v koroškem dopisništvu Večera odgovarjal poslanec Jani Prednik, je najbolj brezkompromisno nastopil glede tretje razvojne osi. "Jaz ne pristajam na to, da je politika talec nekega državnega podjetja. Dars v tem primeru je državno podjetje, v stoodstotni lastniški lasti države. In tu smo zdaj, ko so se zadeve kristalizirale, ugotovili, da je Dars tisti, ki ne želi izvajati tretje razvojne osi," je izpostavil. Po njegovem prepričanju si ob dveh infrastrukturnih prioritetah, ki si ju je zadala politika, to sta tretja razvojna os in drugi tir, Dars ne more privoščiti zanikanja pomembnosti realizacije teh projektov. "Politika je odločevalec, Dars je izvajalec," je poudaril večkrat. Ob tem je povedal še, da povprečnemu državljanu ni potrebno razlagati ozadij: "Ko začneš razlagati, da je Dars tisti, on lahko reče, da je treba zamenjati vodstvo Darsa. In prav ima." Izpostavil je, da tretja razvojna os ni nova zgodba, niti lanska, to da traja že dvajset let in prav zato je tudi sam vladi predlagal razrešitev vodstva izvajalca. Kar koroški poslanec še vidi kot posebej pomembno, je enotnost politike in da v tej fazi dogovarjanja ni več strankarskih prepirov, ki bi onemogočali ali zaustavljali proces.
Neenotnost je bila problematična še na regionalni ravni, pove Prednik, a je zdaj, po njegovem mnenju zlasti po spremembi oblasti v Slovenj Gradcu, situacija drugačna. "Nobenega ni več v verigi, ki bi rekel ali v ozadju izvajal aktivnosti proti tretji razvojni osi. Sem vesel in optimističen," je sklenil.

Vabljeni k ogledu celotnega pogovora. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/vecerkoroska/videos/331973164077736/{/facebookpost}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta