Vuzenica: Najvišje odličje Vaški godbi, ki letos slavi sto let

Jasmina Detela Jasmina Detela
15.08.2024 14:28

Ob občinskem prazniku so v sredo zvečer podelili priznanja, občinske plakete in nagrado občine

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V imenu Vaške godbe Vuzenica je nagrado prejela njena predsednica Nadja Kukovič
Timotej Pečoler

Na slavnostni seji so včeraj zvečer v Kulturno upravnem centru Vuzenica podelili priznanja, občinske plakete in nagrado občine. Najvišje priznanje, torej nagrado občine, je prejela Vaška godba Vuzenica, ki letos praznuje 100. obletnico neprekinjenega delovanja. Prejeli so jo za dolgoletno izjemno delo na področju kulture, za pomembne zasluge in dosežke v godbeništvu in doprinosu k ugledu občine.

Vaška godba je bila ustanovljena leta 1924 in od takrat je stalno prisotna na vseh pomembnejših dogodkih v kraju. Njihovi koncerti, nastopi na tekmovanjih, revijah in paradah ter sodelovanje na različnih prireditvah so pripomogli k prepoznavnosti občine ter hkrati krepili kulturno življenje v skupnosti. Godba ni zgolj glasbeni ansambel, temveč tudi vzgojna in izobraževalna institucija, ki nenehno vzpodbuja mlade k učenju glasbe in aktivnemu sodelovanju v kulturnemu življenju. 

Podelili so tudi tri plakete občine. Prejeli so jo Antonija Lorenci za pomembno delo na področju gospodarstva, za pomembne zasluge in dosežke v gostinski dejavnosti ter doprinos k ugledu občine, Dorica Jehart za pomembno delo na področju zdravstvene, socialne in humanitarne dejavnosti ter doprinos k ugledu občine ter Osnovna šola Vuzenica za pomembno delo na področju vzgoje in izobraževanja, za pomembne zasluge in dosežke pri razvoju, ugledu in uveljavljanju občine.

Pisna priznanja občine pa je dobilo šest občanov oziroma društev. Ivan Rupnik za dolgoletno uspešno delo, pomemben prispevek na področju brigadirstva in družbenega življenja v občini, Branko Nabernik za pomembno delo, zasluge, dosežke pri razvoju, ugledu in uveljavljanju občine na področju kulturne dediščine, Maks Viher za pomembno delo,

zasluge in dosežke pri razvoju, ugledu in uveljavljanju občine na področju kulturne dediščine, Milan Andric za pomembno delo in prispevek pri ugledu ter zastopanju občine, Srečko Ažnik pa za dolgoletno delo in uspehe na področju športa ter Sadjarsko društvo Bobovec za 25 let uspešnega delovanja in pomemben prispevek na področju kmetijstva, kulture in družabnega življenja.

V Vuzenici sicer med 9. in 18. avgustom potekajo že tradicionalni Vuzeniški dnevi, skupno se je oziroma se bo zvrstilo 34 prireditev. V petek popoldan se obeta družinsko kolesarjenje do Ribnika Reš in šahovski turnir v Domu krajanov na Sv. Primožu. Posebno pestra bo sobota, začela se bo pričela s tradicionalnim Rokovim sejem, ki ga bo odprl ansambel Diaton. Med drugim v dopoldanskih urah pripravljajo turnir tenisa in skok na Kaštivnik s kolesom, popoldan pa bo potekal članski nogometni turnir malega nogometa na umetni travi, srečanje harmonikarjev in zvečer v velikem šotoru zabava s skupino Čuki. Zadnji dan dogajanja bo tradicionalno Kamenska Slomškova nedelja pri cerkvi Sv. Device Marije na Kamnu, popoldan sledi prikazu kmečkega običaja, kulinarični tržnici “Mola ižina” in zaključek dogajanja s triom Rudija Breznika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta