Zaradi Rimskega Vrelca prijava na KPK. Rožen: Brezpredmetno.

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
28.04.2020 16:00

Eden od ponudnikov za nakup Rimskega Vrelca iz prejšnjega kroga piše Protikorupcijski komisiji, češ da so se dogajale "precej čudne in sumljive aktivnosti". Župan Tomaž Rožen odgovarja, da ne ve, zakaj vlaga prijavo, saj se v tretjem krogu ta ponudnik ni prijavil, v prejšnjem pa je dal napačno ponudbo in vplačal prenizko varščino

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na tretjem razpisu je občina izbrala ponudnika, zdaj pa se "za nazaj" pritožuje ponudnik iz drugega in prvega kroga.
Tomaž RANC

Več naslovnikov je danes prejelo odprto pismo Evgenyja Zotova iz družbe IIG-SL d.o.o. Slovenj Gradec, ki je pred časom omenjal kot možno investitor za območje Rimskega Vrelca. Gre za pismo, ki je pravzaprav prijava (enkrat govori o zahtevi, drugič o prošnji), poslana tudi Protikorupcijski komisiji, da naj ta preuči postopke prodaje Rimskega Vrelca v občini Ravne na Koroškem. Zotov je pismo ob medijih in proptikorupcijski komisiji naslovil tudi župana občine Ravne Tomaža Rožena in predsednico komisije, ki se je ukvarjala z natečajem za prodajo Rimskega Vrelca, Vlasto Kupljen.
In kaj žuli Zotova?
V pismu navaja, da so se v zadnjem mesecu in pol v občini Ravne na Koroškem dogajale "precej čudne in sumljive aktivnosti". Najprej, da je Rožen 17. marca zavrnil rezultate javnega natečaja, v katerem je njegovo podjetje za Rimski Vrelec ponudilo 407.952 evrov, nato pa naj bi 20. marca "najverjetneje po županovi odobritvi prišlo do ustanovitve podjetja Rimski Vrelec, d.o.o na Prevaljah." Nadalje piše, da naj bi na občini 31. marca zahtevo iz prejšnjega natečaja z minimalno ceno 300.000 evrov črtali in objavili nov razpis, brez da bi obvestili potencialne investitorje kot so to storili dvakrat ob prejšnjih razpisih in da se je tako tokrat pojavil le en ponudnik (ki ga je omenil prej), in s ponudbo 286.500 evrov, ki je nižja od predhodno zahtevanih. Nadalje navaja tudi opažanje, da je župan 22. aprila v medijih oznanil, da je s ceno zadovoljen, četudi je nižja za 121.452 evrov. Po njegovi oceni so našteta dejstva zelo verjetno "znaki dogovarjanja" med občino in zmagovitim kandidatom s ceno 286.500 evrov in navaja še, da so vsa dejstva objavljena na spleti strani ravne.si in vecerkoroska.com. Zotov poziv sklene s prošnjo KPK, naj ta natečaj ustavi, primer preišče in naroči občini pripravo novega postopka pod nadzorom KPK, da bi tako zagotovila transparenten postopek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta