Zbrali rekordno vsoto denarja za zakonca Marsel

Urška Polanc Urška Polanc
03.02.2022 16:26

Olajšanje za družino iz Josipdola. Dolg za hišo je poplačan, denar bo lahko namenjen še za rehabilitacijo Rajka Marsela, ki je lani utrpel možgansko kap.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Rajko in Magda Marsel
 

Urška Polanc

Toliko denarja se pri njih še nikoli ni zbralo, odziv je bil res velik, nam je po zaključeni akciji za pomoč družini Marsel povedala Katja Črešnik Rac, vodja območne izpostave Rdečega križa v Radljah ob Dravi. Družina se je namreč znašla v hudi finančni stiski, ob pričetku covida je družinsko podjetje obstalo, sledila je lastnikova okužba, nato pa še možganska kap.

Končnega rekordnega zneska za zdaj ne poznajo, a po podatkih od 28. januarja so zbrali okoli 71.800 evrov. 42 tisoč še z esemesi (podatek izpred desetih dni). "Poravnali smo že dolg (48.500 evrov) na banki, da ne bremeni več hiše, poleg tega pa še obveznosti pri Fursu," je povedala Katja Črešnik Rac, zadovoljna, da so z vso medijsko podporo pravočasno zbrali znesek, potreben za poplačilo dolga, da družini več ne grozi deložacija. Ves preostali denar bodo prenakazali Marselovim, da bodo lahko z njimi razpolagali in sami ocenili, za kaj ga najbolj potrebujejo.

Magda in Rajko Marsel
Urška Polanc

"Tako kot sem bila v zadnjih mesecih zmedena in prestrašena, se zdaj lahko samo še jokava in smejiva od sreče. Hvaležna sva iz vsega srca. Zdaj bova lepo zaživela v hiši in se še bolje rehabilitirala. Nekaj denarja bova namenila za fizioterapijo, poiskala bom res dobrega fizioterapevta, upam, da bo lahko prišel na dom. Tudi za logopeda, da nama da nove napotke. Verjetno bova, če bo ostalo kaj denarja, kupila še kakšno napravo za telovadbo, da se bova lahko čim bolj razgibavala. Rajko je najbolj pomemben, želim si, da se zrehabilitira do te mere, da bo spet lahko šel ​samostojno z mano ​na sprehod. Takšni odzivi, sporočila, sploh ne morem verjeti! Same lepe, vzpodbudne besede, da naj se drživa, trenirava. Da naj se čim bolj ukvarjam z njim, da upanje umre zadnje in naj ne vržem puške v koruzo. S tem so mi ljudje v veliko oporo, pomagajo na tak ali drugačen način, me bodrijo, spodbujajo. Ob tem, ko Slovenija tako stopi skupaj in pomaga, si lahko resnično srečen in vesel," nam je povedala Magda Marsel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta