Po treh tednih brez nastopa Goran Dragić znova v postavi Toronta

STA, Gr.G.
14.11.2021 09:34

"Nekoliko mi je manjkalo sape, ampak sem v redu," pravi Dragić, čigar vloga v prihodnje ostaja uganka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Slovenski košarkar Goran Dragić je bil po skoraj treh tednih brez nastopa v ligi NBA znova v postavi Toronta. Na domači tekmi proti Detroitu ga je trener Nick Nurse ob poškodbi Freda VanVleeta postavil v prvo postavo, v njej je v 28 minutah dosegel 16 točk. Toronto je ob izjemni moštveni strelski predstavi Detroita klonil s 122:127.

Dragić je igral prvič po 25. oktobru, ob odsotnosti prvega igralca moštva VanVleeta, ki je manjkal zaradi poškodbe prepone, pa je dobil tudi nekoliko večjo minutažo. To je dobro izkoristil s 50-odstotnim metom iz igre in dvema zadetima metoma za tri točke iz petih poskusov, ob tem je prispeval še pet skokov in tri podaje.

"Nedvomno je igral dobro glede na to, da že dolgo ni igral ... trudil se je pod obema košema in tudi opravil dobro delo," je o Dragićevi igri za Toronto Star dejal Nurse, ki se je za nenadno potezo, da v igro Toronta znova vključi izkušenega slovenskega košarkarja, pred tekmo odločil zaradi dlje trajajočih težav VanVleeta z bolečinami.

Reuters

Da bo igral je Dragić izvedel le nekaj minut pred tekmo. "Ko sem izvedel sem bil nekoliko presenečen, ampak sem bil pripravljen," je za časnik iz Toronta dejal 35-letni Ljubljančan, ki ga je igra po devetih tekmah sedenja na klopi nekoliko utrudila. "Nekoliko mi je manjkalo sape, ampak sem v redu."

Cela prva peterka Toronta je na tekmi dosegla dvomestno število točk, kar pa ni bilo dovolj za zmago proti razpoloženemu Detroitu. Ta je v zadnji četrtini prišel do vodstva z dvomestnim številom točk, ki ga kljub naporom Dragića in druščine v zaključku tekme ni izpustil iz rok za tretjo zmago (3:9) v tej sezoni. Toronto je zdaj pri sedmih zmagah in sedmih porazih na devetem mestu vzhodne konference.

Prvi strelec tekme je bil Torontov Pascal Siakam s 25 koši. Za Detroit, ki je pred tekmo veljal za najslabše strelsko moštvo v ligi, je bil s 24 točkami najbolj učinkovit Jarami Grant, dvomestno število točk pa je prispevalo še šest košarkarjev gostov. Skupaj so metali 56-odstotno iz igre, pri tem pa zadeli kar 15 metov za tri točke.

"Ni nam uspelo vzpostaviti učinkovite igre v obrambi in v zaključku, ko se je tekma odločala, jim je vsaj trikrat z lahkoto uspelo priti do koša v igri ena-na-ena," je o težavah v obrambi Toronta dejal Nurse. Dragićeva vloga v prihodnje ostaja uganka. Po poročanju ameriških medijev ni pričakovati, da bo VanVleet manjkal dlje časa, v postavo bi se lahko vrnil že v noči na torek, ko bo Toronto gostoval pri Portlandu.

Nov 13, 2021; Toronto, Ontario, CAN; Detroit PIstons guard Isaiah Stewart (28) battles for the ball with Toronto Raptors guard Goran Dragic (1) in the first half at Scotiabank Arena. Mandatory Credit: Dan Hamilton-USA TODAY Sports
Dan Hamilton

Medtem je na ostalih tekmah v noči iz sobote na nedeljo Dragićev nekdanji klub Miami na gostovanju v Utahu s 111:105 prekinil niz treh zaporednih porazov. Po zaostanku z 22 točkami v zadnji četrtini je Utah s serijo 18:0 poskrbela za bolj zanimiv zaključek tekme, a je imel Tyler Herro mirno roko iz prostih metov. K zmagi Miamija je največ prispeval prav Herro s 27 točkami in osmimi skoki.

Vodilno moštvo vzhodne konference Washington Wizards pa so slavili v Orlandu s 104:92 za četrto zmago v nizu. K tej je pomembno prispevala serija 30:16 za Washington v tretji četrtini. Prvi strelec tekme je bil s 23 točkami za Washington Spencer Dinwiddie.

V pretekli noči je odmevala še zmaga Clevelanda nad Bostonom. Darius Garland je 9,4 sekunde pred koncem za zmago zadel dva prosta meta, Cleveland pa je pred tem preobrnil zaostanek 19 točk v tretji četrtini.

Dallas slovenskega zvezdnika lige Luke Dončić bo naslednjič igral v noči na torek, ko na domačem parketu gosti Denver Nuggets. Za slednjega v tej sezoni zaradi poškodbe kolka še ni nastopil Vlatko Čančar.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta