Slovenske košarkarje le še ena zmaga loči od OI

STA, A.L.
03.07.2021 17:50
Košarkarji Slovenije so v polfinalu kvalifikacijskega turnirja za OI premagali Venezuelo z 98:70 (26:21, 48:41, 71:55).
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Košarkarji Slovenije so prepričljivo preskočili tudi tretjo oviro na kvalifikacijskem turnirju v Kaunasu za olimpijske igre na Japonskem. Premagali so Venezuelo z 28 točkami razlike, kar pomeni, da za pot v Tokiu potrebujejo le še eno zmago jutri ob 18.30 proti zmagovalcu drugega polfinala Litva - Poljska, ki je na sporedu danes ob 18.30.

Slovenija bo imela v nedeljo, ko jo bo na tribunah dvorane Žalgiris spodbujalo približno 500 slovenskih navijačev, priložnost, da si prvič v zgodovini zagotovi mesto med dvanajstimi ekipami na olimpijskih igrah. Doslej smo bili v kvalifikacijah dvakrat neuspešni; 1992 v Bilbau oziroma Zaragozi ter 2004 v Atenah.

Slovenija je v uvodnem nastopu v Litvi premagala Angolo s 50 točkami razlike, v drugem je bila boljša od Poljske s 112:77, danes pa je nadigrala še Venezuelo.

V napadu izstopala Mike Tobey in Luka Dončić

Polfinalna predstava je bila najslabša Slovenije v Kaunasu. Šepal je met z razdalje, obramba na zunanjih igralcih, pa tudi ekipno zasedba Aleksandra Sekulića ni bila tako razpoložena kot na prvih dveh tekmah.

V napadu sta izstopala Mike Tobey in Luka Dončić. Američan v slovenskem dresu je v 31 minutah na parketu dosegel 27 točk (met 11:17, trojke 3:5) in ujel dvanajst odbitih žog (indeks 35), prvi zvezdnik ekipe pa je za las zgrešil trojnega dvojčka (23 točk, 13 podaj, 9 skokov, indeks 33).

Slovenija je po dokaj izenačenem prvem polčasu prvo občutnejšo razliko naredila na začetku drugega, ko je z delnim izidom 7:0 prišla do 55:41. Od tu dalje vprašanja o zmagovalcu praktično ni bilo več. Najvišjo razliko je Slovenija dosegla prav ob koncu tekme.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta