(VIDEO) "Slovenski fenomen" Luka Dončić spet napolnil koš: 32 točk, 12 skokov, 15 podaj za visoko zmago Dallasa

STA, Va
13.11.2021 08:26
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Scott Wachter

Ponoči po našem času je v severnoameriški košarkarski ligi NBA spet blestel slovenski zvezdnik Luka Dončić. K zmagi Dallasa na gostovanju v San Antoniu s 123:109 je prispeval trojnega dvojčka - 32 točk, 12 skokov in kar 15 podaj. Polovico dela sta opravila skupaj s Kristapsom Prozingisom, ki je prav tako dosegel 32 košev.

"Slovenski fenomen" je spet deklasiral vse po vrsti, pišejo tuji mediji. 

Dallas je v teksaškem derbiju vodil vso tekmo, odločitev pa je padla v drugem delu, ko je prednost gostov narasla na 20 točk, in San Antoniu se ni uspelo več približati. Pri San Antoniu je bil z 20 koši najbolj razpoložen Devin Vassell.

Scott Wachter

Denver Nuggets so brez Vlatka Čanćarja doma ugnali Atlanto s 105:96. Aaron Gordon je za zmagovalce dosegel 23 točk, eno manj pa Nikola Jokić, ki je temu dodal 19 skokov in 10 podaj. Pri Atlanti je s 30 koši izstopal Trae Young.

V ligi še naprej premočno vodijo Golden State Warriors, ki so s 119:93 premagali Chicago in dosegli 11. zmago na 12. tekmi sezone, kar 40 točk pa je k zmagi prispeval Stephen Curry.

Dallas je v zahodni konferenci četrti, Denver peti, Toronto z Goranom Dragićem pa je na vzhodu sedmi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta