Življenje zvezdnikov lige NBA v mehurčku: Če te ni na testiranje, greš v karanteno

Miha Dajčman Miha Dajčman
27.07.2020 20:35

V Orlandu se košarkarji najmočnejše lige na svetu približujejo ponovnemu zagonu sezone

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kristaps Porzingis je moral izpustiti pripravljalno tekmo Dallasa.
Andrej Petelinšek

V petek se bo nadaljevala sezona lige NBA. Pripravljalne tekme so košarkarji v Orlandu, mehurčku elitne košarkarske lige, kjer so nastanjena moštva in kjer bodo odigrana vse tekme do konca tekmovanja, začeli 22. julija. Do 17. avgusta, ko se bo začela končnica, bosta Dallas Luke Dončića in Miami Gorana Dragića odigrala po osem tekem. Miami je že v končnici, Dallas pa je zelo blizu uvrstitve med najboljših 16 ekip lige.
Dallas Mavericks so na drugi od treh pripravljalnih tekem izgubili proti Indiani s 111:118. Luka Dončić se je približal trojnemu dvojčku (20 točk, enajst skokov in devet asistenc), kljub temu da je prvo pripravljalno tekmo proti Los Angeles Lakersom končal z rahlim zvinom gležnja - na tekmi z angeli je sicer navdušil s silovitim zabijanjem, v 16 minutah je ob zmagi prispeval 14 točk, pet skokov in šest podaj.
Slovenec ob porazu z Indiano na parketu ni imel pomoči Kristapsa Porzingisa, ki je moral soigralce spremljati izoliran v hotelski sobi. Latvijcu je bila odrejena enodnevna karantena, saj se je pozabil udeležiti obveznega testiranja na novi koronavirus, ki ga v Orlandu košarkarji izvedejo vsak dan. Trener Dallasa Rick Carlisle je napako visokoraslega Porzingisa označil za nedolžno, saj je tudi sam pred dnevi skoraj pozabil na testiranje.

Luka Dončić je pred pandemijo dosegal po 28,7 točke, 9,3 skoka in 9,7 asistence na tekmo. V Orlandu se ogreva, da bi tako nadaljeval tudi v končnici.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta