20-letnica moža poslala z nožem nad bivšega partnerja. Razkrivamo motiv

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
24.01.2022 11:45

V Poljčanah se je zgodil hud zločin: 24-letni moški iz Rogatca je po naročilu svoje 20-letne žene večkrat zabodel njenega bivšega partnerja. Žrtev je preživela, napadalec je v priporu, napeljevalka k umoru pa na sojenje čaka v hišnem priporu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Januar še ni pri koncu, policijskim poročilom o hudih krvnih deliktih pa kar ni videti konca. V prvih dneh leta so vesti o poskusih ubojev in umorov prihajale s celjskega konca, kjer je bilo v petih dogodkih zabodenih pet žrtev. Eno od teh dejanj so kasneje iz poskusa uboja prekvalificirali v povzročitev hude poškodbe in storilca izpustili, trije storilci so še vedno za zapahi, petega pa celjski preiskovalci še iščejo. Poskus uboja se je v začetku januarja zgodil tudi na Tolminskem, kjer sicer ni šlo za obračun z nožem, ampak je storilec poskušal žrtev zriniti s ceste z avtomobilom. Oškodovancu je uspelo pobegniti, osumljenega pa so policisti prijeli. Enajstega januarja so smrtno poškodovanega moškega našli pod samostanom Kostanjevica. Novogoriški kriminalisti so nekaj dni kasneje potrdili, da je bil 26-letnik umorjen. Storilca, ki je žrtvi tudi ukradel osebne dokumente in mobilni telefon, policisti še niso izsledili.

Izgubil je veliko krvi, a uspelo mu je pobegniti

Bilanci dveh poskusov umora, treh poskusov uboja in enega umora je treba dodati še en poskus umora, ki se je v Poljčanah zgodil v sredini januarja, preiskovalci mariborske policijske uprave pa so javnosti to razkrili šele danes. Šestnajstega januarja okoli 22.30 je takrat še neznan storilec v zasedi pričakal 24-letnega moškega in ga večkrat zabodel z nožem. Ranjenemu je kljub izgubi precejšnje količine krvi uspelo napadalcu pobegniti. Zatekel se je k staršem, ti so poklicali reševalce, slednji so poškodovanega odpeljali v bolnišnico. Tam se je izkazalo, da je imel srečo. Storilec ga je večkrat zabodel, a mu ni poškodoval nobenega vitalnega organa, zato so ga zdravniki še isti dan odpustili v domačo oskrbo.

Policiji je bil obračun z nožem prijavljen uro po napadu. Stekla je preiskava, in čeprav je sprva kazalo, da bo ta zapletena, glede na to, da oškodovanec napadalca ni prepoznal, so policisti storilca prijeli že naslednji dan. Napadalec je star enako kot žrtev, doma je iz občine Rogatec. Aretirali so ga celjski kriminalisti in predali mariborskim, v preiskavi pa je na dan privrela bizarna podrobnost o okoliščinah načrtovanega umora.

Neuradno: Zapletlo se je v postopku glede ugotavljanja očetovstva

Čeprav se storilec in žrtev ne poznata, gre za zločin iz maščevanja. Izkazalo se je namreč, da je umor 24-letnega Poljčančana naročila storilčeva 20-letna žena, ki je bila z oškodovancem v preteklosti v zunajzakonski skupnosti. Kaj mu je tako zamerila, da je moža napeljevala k njegovemu umoru, kriminalisti uradno ne pojasnjujejo, od virov blizu policiji pa smo neuradno izvedeli, da je bil največje jabolko spora otrok osumljene oziroma prizadevanja njenega bivšega partnerja za priznanje očetovstva. Kot je sporočila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga, so kriminalisti prostost odvzeli tudi 20-letnici. Pri aretaciji so sodelovali policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah, ki pokrivajo območje, kjer osumljena živi, vendar ne skupaj s soosumljenim možem.

Napadalca so kriminalisti kazensko ovadili zaradi poskusa umora, njegovo ženo pa zaradi napeljevanja k poskusu umora. Oba so privedli pred dežurna preiskovalna sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru in sodnika sta odločila, da je 24-letnik zrel za pripor, njegova štiri leta mlajša žena pa za hišni pripor. Za poskus umora kazenski zakonik predpisuje kazen od 15 do 30 let zapora, enako se sme kaznovati storilca, ki je drugega napeljal k poskusu umora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta