Anis Ličina je v priporu, za rešetke je odšel kar sam

29.09.2021 20:49
Ljubljansko sodišče je zoper Ličino v začetku meseca odredilo pripor z namenom, da zagotovi njegovo navzočnost na sojenju
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zoper Anisa Ličino je sodišče odredilo pripor, da bi zagotovilo njegovo navzočnost na sojenju. Foto: Tomaž SKALE /Dnevnik
Tomaž Skale/dnevnik

Anis Ličina, zoper katerega je sodni senat ljubljanskega okrožnega sodišča v začetku septembra odredil pripor, je od danes popoldan v ljubljanskem priporu. Tja je odšel sam. Ličina, ki se mu pripisuje, da je bil vodja nasilnih protestov lani novembra v Ljubljani, v zvezi s tem pa še poteka sodna preiskava, je eden od 14 obtoženih v zadevi trgovanja z drogo, kjer na zatožni klopi sedijo domnevni člani hudodelske združbe, ki je na veliko prodajala drogo, njihov vodja pa naj bi bil 39-letni Aleš Zupančič iz Komende. Anisu Ličini tožilstvo pripisuje vlogo Zupančičevega kurirja. Tožilstvo ga je z Zupančičem povezalo, ker je bil 3. decembra 2019 ustavljen v Nemčiji. Pri pregledu avtomobila so nemški policisti pri njem našli skoraj 90 tisoč evrov in jih zasegli. Denar, za katerega tožilka Gregorčičeva meni, da izvira iz trgovine z drogo, so mu nemški organi lani vrnili, ker je dokazal, da izvira iz družinskega podjetja, ki se ukvarja s prodajo avtomobilov. Ličina je do zdaj že nekajkrat izostal z glavnih obravnav, tudi zaradi bolezni otroka, vendar je za svoje izostanke sodišču vedno dostavil dokaze. V začetku septembra je prišel na sojenje, ki sicer v glavnem poteka po trikrat na teden, a se po odmoru ni več vrnil, zato je sodni senat po posvetu sklenil, da se za Ličino odredili pripor zaradi nespoštovanja sodišča oziroma da bi zagotovili njegovo navzočnost na sodišču. Da pa bi sojenje za vse druge lahko potekalo naprej, je sodni senat prejšnji teden sklenil, da začasno iz tega kazenskega postopka izloči postopek za Ličino, ki mu bodo sodili posebej ali pa znova skupaj s preostalimi, če bodo za to zakonski pogoji.

Ličina se je na sklep o priporu skupaj s svojim odvetnikom Milošem Zaričem pritožil na višje sodišče, med tem časom pa je bil na svobodi. "Včeraj nas je Ličina poklical in povedal, da bo odšel v zapor, saj je bil zanj odrejen 30 dnevni pripor. Rekel je, da se ne bo skrival, da bo pač šel v pripor, če je tako odločeno. Čez nekaj časa nas je znova poklical in povedal, da ni mogel v pripor, saj mu je dežurni pravosodni policist dejal, da v zaporu še nimajo naloga, da je zanj odrejen pripor. Danes okoli 11. ure nas je spet poklical in prosil odvetnika Zarića, da dvigne sklep višjega sodišča, da vidimo kaj je sodišče odločilo. Ko smo sklep dvignili, smo videli, da je višje sodišče potrdilo sklep okrožnega, da mora v pripor zaradi zagotavljanja njegove navzočnosti na sojenju. To smo mu sporočili, potem pa se nam ni več javil," nam je povedal odvetnik Jurij Strouhala iz odvetniške pisarne Miloš Zarić. Zato odvetnik Skuhala meni, da so priporu danes sprejeli sklep, da je zoper Ličino odrejen pripor in je LIčina zdaj za rešetkami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta