Avstralija: Po napadu z nožem v nakupovalnem središču še napad med pridigo v cerkvi, ki so jo prenašali na spletu

M.R.
15.04.2024 13:55

V Avstraliji je po sobotnem napadu z nožem v nakupovalnem centru danes sledil še en napad s hladnim orožjem. Tokrat je v cerkvi napadalec poškodoval škofa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Napaden je bil škof Mar Mari Emmanuel
Facebook/ctgschurch

Okoli 19. ure po lokalnem času je v sydneyjski četrti Wakeley moški z ostrim predmetom na oltarju napadel pridigarja Mara Marija Emanuela. Neposredni prenos molitve je bilo mogoče spremljati tudi prek spleta, posnetek pa po poročanju tujih medijev prikazuje, kako se je napadalec približal škofu in ga nato večkrat s predmetom poškodoval po glavi. Ob tem se je slišal vrisk, verniki pa so nato pritekli in pomagali škofu, ki je padel po tleh. 

Ob tem naj bi napadalec poškodoval še najmanj dve osebi. Policija je sporočila, da je bil škof lažje poškodovan, da so napadalca prijeli in da sodeluje v preiskavi.

V soboto je v enem izmed nakupovalnih središč v Sydneyju 40-letni napadalec z nožem do smrti zabodel štiri ženske in varnostnika. Na koncu ga je s streli ubil policist. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta