Avstrijec, ki je v stanovanju v Zagrebu umoril svoje tri otroke, obsojen na 50 let zapora

Va
08.06.2022 11:15

Izvedenci so ocenili, da je bil danes 57-letnik v času grozljivega zločina priseben.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Avstrijca Haralda Kopitza je sodišče v Zagrebu za uboj lastnih treh otrok obsodilo na maksimalno kazen 50 let zapora. Na pravnomočnost obsodbe bo počakal v priporu. Sojenje je bilo zaradi zaščite dostojanstva pokojnih in njihove matere, ki je v času zločina delala v nekem hotelu v Dubrovniku, zaprto za javnost.  

Zločin - 57-letni Kopitz ga je na sodišču priznal, izvedenci pa so ocenili, da je bil v času grozljivega kaznivega dejanja priseben - se je zgodil lani septembra, ko so bili otroci pri njem za vikend.

Poslovnež, ki naj bi ga bili dolgovi stisnili v kot, je na večer zločina otrokom, starim od štiri do sedem let, pred spanjem v kakav primešal tablete in jih tako omamil, nato pa zadavil. To je storil naklepno in ob tem zlorabil svoje otroke, ki so mu brezmejno zaupali, je odločilo sodišče.     

Za vsak uboj posebej je Kopitz dobil po 27 let zapora, kar je sodišše združilo v enotnih maksimalnih 50 let za rešetkami.   

Odvetnik Avstrijca po uradni dolžnosti na ekspresno zaključenem sojenju, Marko Ivica, je po izreku sodbe izjavil, da je bil primer izjemno mučen. Morilec želi kazen prestajati na Hrvaškem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta