(FOTO) Celjski kriminalisti zaključili obsežno preiskavo: Med prijetimi preprodajalci drog večinoma stari znanci policije

Gordana Possnig
16.06.2021 14:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PU Celje

Celjski kriminalisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo v ponedeljek zaključili z obsežno preiskavo, povezano s kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa z drogami. Zaradi suma 140 kaznivih dejanj so kazensko ovadili 13 oseb, starih od 22 do 48 let. Vsi razen enega, ki je državljan Bosne in Hercegovine, so slovenski državljani. V zaključni akciji so kriminalisti v sodelovanju s policisti opravili sedem hišnih preiskav, pridržali so devet oseb. Sedem osumljencev so privedli k preiskovalnemu sodniku celjskega sodišča, ki je zoper njih odredil sodno pridržanje.

V preiskavi, ki se je začela septembru lani in v kateri so bili uporabljeni tako klasični kot tudi prikriti preiskovalni ukrepi, so kriminalisti ugotovili, da so osumljenci sodelovali v dveh kriminalnih skupinah ter organizirali nakupe, hrambo in prodajo heroina in kokaina. Vsakodnevno pa so ob tem oskrbovali še odvisnike s širšega celjskega območja. Mesečno so prodali najmanj pol kilograma heroina in kokaina.

Pri hišnih preiskavah ob zaključku akcije so zasegli več predmetov, pomembnih za kazenski postopek. Tako so zasegli heroin in kokain z dodano snovjo za mešanje in večanje volumna, pripravljeno za nadaljnjo ulično prodajo. Šest oseb, ki so jih prijeli, je bilo že obsojenih za istovrstna kazniva dejanja. Eden izmed akterjev kriminalne združbe pa je bil na prostosti le nekaj dni po prestajanju večletne zaporne kazni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta