(FOTO) "Grozljivka in višek malomarnosti": Otrok se je rešil iz vozila in stekel po pomoč do bližnje stanovanjske hiše

M.R.
09.12.2020 09:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz prevrnjenega vozila se je prvi rešil otrok in poiskal pomoč.
Pu Kranj

Z besedami "grozljivka in višek malomarnosti" začenja zapis predstavnik kranjske policijske uprave Bojan Kos o prometni nesreči, ki se je sinoči zgodila na območju Škofje Loke. Povzročiteljica je imela namreč v organizmu kar 0,91 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, v vozilu pa tri otroke. 

Z osebnim vozilom je zapeljala v pol metrski potok, pri tem pa je vozilo obrnilo na streho. Pri tem so počila tudi stekla na vozilu, v katerega je pri tem začela vdirati voda. En otrok se je uspel rešiti in je stekel po pomoč do bližnje stanovanjske hiše. Dva domačina sta stekla do vozila in iz njega rešila vse tri, ki so bili še ujeti v njem. 

Grozljivka. 💥Prevrnjen avto v 💦ledeno mrzli vodi in veliko poguma otroka, ki se je uspel rešiti iz avta in steči po...

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Sreda, 09. december 2020

"Če ne bi bilo takega poguma in zbranosti otroka ter hitre pomoči dveh domačinov, bi se dogodek zagotovo odvil drugače," je še zapisal Kos in opozoril, da bi lahko letošnji števec žrtev v prometu na Gorenjskem z 11 na 15. 

Tako pa dodaja, da je v nesreči nastala le materialna škoda, voznico pa policisti še obravnavajo zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O dogodku bodo seznanili tudi pristojni center za socialno delo. 

Pijan vozil po napačni strani

Že popoldan so se z alkoholiziranim voznikom ukvarjali tudi kranjski policisti. Voznik je vozil po napačni strani vozišča, alkotest pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,56 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. 

"Alkohol je droga, ki povzroča veliko fizično in psihično odvisnost in ni primera, ko bi se nekdo pod vplivom alkohola z  ene do druge točke pripeljal varno. Tukaj ni dileme. Je samo zmotno prepričanje 'pijanca', da je to možno. Tak človek nevarnosti seveda ne bo zaznal, niti je sam ne more, ker se je ne zaveda, jo pa občutijo in opazijo tisti, ki se z njim na kakršen koli način srečajo. Vozite z ničelno stopnjo alkohola in ne ogrožajte življenj," še opozarjajo na PU Kranj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta