(FOTO in VIDEO) V požaru na Bolfenku, ki ga je bilo mogoče videti iz središča Maribora, nastala ogromna gmotna škoda

Vesna Lovrec, M.R.
22.12.2021 07:46

Gasilci so uspeli pogasiti požar, ki je sinoči malo po 20.30 izbruhnil v apartmajskem objektu na Hočkem Pohorju. Z ognjenimim zublji se je borilo kar 91 gasilcev, ki so požar do 0.30 omejili, pozneje pa so ga tudi pogasili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

V apartmajskem naselju v bližini hotela Bellevue je zagorel približno 250 kvadratnih metrov velik objekt, ki se nahaja poleg drugega objekta z bazenom in savnami. Požar je bilo mogoče videti iz središča Maribora in tudi širše, pogasili pa so ga gasilci mariborske gasilske brigade, na pomoč so jim priskočili tudi pripadniki prostovoljnih gasilskih društev Hoče, Bohova, Hotinja vas, Razvanje, Pekre, Radvanje in Maribor - Studenci.

Ob prihodu gasilcev na kraj je bil goreči objekt prazen. Lastniki spodnjega apartmaja so sicer v teh dneh bivali v njem, ker se v objekt ni dalo vrniti, so si prenočitev uredili v hotelu.

V požaru je bil v celoti uničen mansardni del, poškodovani pa so tudi deli spodnje etaže. Z mariborske policijske uprave so sporočili, da je v požaru po sicer nestrokovni oceni nastalo za okoli milijon evrov gmotne škode. Ogled požarišča bodo policisti začeli danes, so še dodali.

Poleg gasilcev so bili prisotni tudi policisti in reševalci ter dežurni vzdrževalci ceste, saj je zaradi nizkih temperatur požarna voda pričela zmrzovati. 

{/twitter_api}{api_embed_photo}739789{api_embed_photo}739790{api_embed_photo}739791{api_embed_photo}739792

Naša ekipa je sinoči govorila z moškim, ki je o požaru obvestil gasilce. Sklepal je, da je bila usodna iskra v kaminu v spodnji etaži objekta. Dobrila Šlak, najemnica trgovine in apartmaja v neposredni bližini gorečega objekta, pa dvomi v napako v kaminu.  "Pred nekaj dnevi so bili opravljeni pregledi. Kdo ve, lahko da so kune uničile električne vodnike," je razmišljala na glas. Ko sta z možem dojela, da pri sosedih gori, je bila njuna prva misel "zaprimo plin".

Najemniki in lastniki apartmajev so poskušali tudi sami gasiti. "Imamo hidrante tukaj, a pritiska ni bilo dovolj, curek ni dosegel strehe, lastnoročno nismo mogli veliko narediti," je izjavila podjetnica. Gasilci so za pot iz doline do Belleuveja potrebovali približno 20 minut, kar je za vožnjo v zimskih razmerah po vzpenjajoči se serpentinasti cesti relativno hitro, pa vendar so se očividcem požara te minute strašansko vlekle. Plameni, ki so švigali visoko nad gorečo streho apartmaja, so vsekakor ogrožali tudi druge objekte. Prizadevni gasilci so objekte in okolico obvarovali pred nevarnostjo, največja sreča v nesreči pa je vsekakor to, da se razen velike materialne škode, ki je prizadela lastnike pogorelega objekta, nikomur ni zgodilo nič hujšega. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta