(FOTO in VIDEO) Večji požar: Pri Preddvoru gori 500 hektarjev gozda in travnikov, hiš ogenj za zdaj ni ogrozil

STA, M.R.
28.03.2022 17:23

V okolici Preddvora proti izletniški točki Baba nad krajem Potoče je nekaj pred 16. uro izbruhnil večji požar v naravi, so sporočili s kranjske policijske uprave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Kranj

Kot je povedal poveljnik Gasilsko reševalne službe Kranj in vodja intervencije Andraž Šifrer, gre res za velik požar. "Po prvih ocenah, ki smo jih uspeli narediti s pomočjo dveh helikopterjev, ki pomagata pri gašenju, gre zaenkrat za okoli 500 hektarov naravnega okolja s travnikom in gozdom," je pojasnil.

Na kraju je več kot 200 gasilcev, poleg poklicnih gasilcev jim pomagajo tudi kolegi iz okoli 40 prostovoljnih gasilskih društev. Gre za društva na širšem območju spodnje Gorenjske od Radovljice, prek Tržiča in Naklega do Kranja, Šenčurja, Jezerskega in Cerkelj. Poleg tega pri gašenju sodelujeta tudi dva helikopterja Slovenske vojske. Pomoč pri pregledu terena je nudil tudi policijski helikopter. 

Gasilcem požara okoli 20. ure še ni uspelo omejiti, ognjeni zublji sicer naselja Potoče še niso dosegli, prav tako za zdaj ni bilo potrebe po evakuaciji ljudi, ki živijo v bližini. Pristojni so že aktivirali štab civilne zaščite, ki pripravlja prenočišča za primer morebitne evakuacije. 

Pu Kranj

Jasno je že, da bo škoda velik, za zdaj pa ni podatkov, da bi bil v požaru kdo poškodovan. 

Zaradi varnosti so izdali opozorila, naj se ljudje ne gibljejo na pobočju priljubljene izletniške točke sv. Jakoba nad Preddvorom. Cesta Preddvor-sv. Jakob je zaradi požara tudi zaprta. "Ljudi pozivam, da se tega območja do nadaljnjega, dokler požar ne bo pogašen, izogibajo," je dejal Šifrer.

Ker gre za velik požar, je težko oceniti, koliko časa bo intervencija trajala. Šifrer računa, da se bo gašenje verjetno zavleklo tudi v torek. "Dokler bo na območju potekala intervencija, je dostop prepovedan," so poudarili tudi policisti, ki varujejo dostope, in dodali, naj domačini zapirajo okna in se ne zadržujejo zunaj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta