(FOTO) Kamenikova odvetnica zahteva umik obtožnice za Tekačevo, tožilstvo pa napoveduje še enega osumljenca

Damijana Žišt Damijana Žišt
15.11.2022 10:48

Na celjskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje Kristijanu Kameniku, obtoženemu štirikratnega umora v Tekačevem pred 25 leti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kristijan Kamenik 
Damijana Žišt

Na celjskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje Konjičanu Kristijanu Kameniku, obtoženemu štirikratnega umora v Tekačevem marca 1997. Ker je večina dokazov že letela iz sodnega spisa, je njegova odvetnica Maksimiljana Kincl Mlakar predlagala, da tožilec Gorazd Kacijančič umakne obtožnico, "ki se je bistveno spremenila od njene vložitve 1997 in ne vsebuje dokazov za utemeljeni sum, da je Kristijan Kamenik storil očitano kaznivo dejanje".

Odvetnica je dejala, da v tej fazi kazenskega postopka ni možno vložiti ugovora zoper obtožnico, lahko pa o njej znova odloča zunajobravnavni senat celjskega okrožnega sodišča. Tožilec se z njenim predlogom ni strinjal, je pa sodišču predlagal, da prekliče današnji narok in še vse razpisane. "Tožilstvo pričakuje, da bodo kriminalisti do konca tedna napisali kazensko ovadbo zoper še enega osumljenca v tej zadevi, tožilstvo bo zoper njega vložilo zahtevo za preiskavo. Zato bi bilo smiselno, da obe zadevi združimo. Gre za novega osumljenca, DNK-material je bil najden na kraju dogodka, a tedaj tehnika ni bila tako napredna, da bi dobili njegovo ime. Danes pa, ko imamo sodobne preiskovalne metode, je znan novi osumljenec. Dejstvo je, da je pri dogodku, ki ga obravnavam, sodelovalo več oseb, vse nam niso znane," je povedal Kacijančič. 

Kristijan Kamenik z odvetnico ob prihodu na sodišče v Celju.
Damijana Žišt

Ker bo sodni senat odločal o predlogih obrambe in tožilstva, so sojenje prekinili.

Kristijan Kamenik je bil za štirikratni umor v Tekačevem na prvem sojenju obsojen na 20 let zapora, po razveljavljeni sodbi je bil na drugem sojenju oproščen. Višje sodišče je sodbo razveljavilo in začelo se mu je tretje sojenje, a je bilo prekinjeno, saj je bil Kamenik najprej zaradi trgovanja z drogo zaprt na Hrvaškem in nato še v Italiji.

Vmes so v Sloveniji iz sodnega spisa leteli dokazi zoper njega, zaradi okuženosti z nedovoljenimi dokazi so se morali izločati tudi sodniki v tej zadevi. Kamenik, ki zdaj živi v Oplotnici in se preživlja s priložnostnimi deli, je danes na sodišče prišel v spremstvu svoje odvetnice, pred začetkom sojenja medijem ni dajal izjav.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta