(FOTO) Maribor: Moški dvakrat vlomil v isto trgovino, ukradel več vrst in znamk cigaret, uporabil tudi kladivo

A.L.
07.12.2020 15:52
Zoper osumljenca bodo za obe storjeni kaznivi dejanji podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policisti policijske postaje Maribor II so na območju svoje policijske postaje 28. novembra in 3. decembra obravnavali vloma v trgovino. V kriminalistični preiskavi so ugotovili, da je obe dejanji izvršil isti osumljenec. Prvič je vlomil tako, da je v steklena vrata vrgel kamen, vstopil v predprostor, nato pa pomična vrata s silo telesa razprl in si na ta način omogočil vstop v trgovino.

Pp Maribor Ii

Pri blagajni je vzel in odtujil več različnih vrst in znamk cigaret ter se s kraja kaznivega dejanja odpeljal s kolesom. Z dejanjem je povzročil za okoli 2000 evrov škode. Po naših podatkih je vlomil v trgovino na desnem bregu Drave, ob Valvasorjevi ulici.

Drugič je vlomil tako, da je s kladivom razbil steklo vhodnih vrat, vstopil v predprostor, nato ponovno s silo telesa razprl pomična vrata, jih ob tem poškodoval in tako vstopil v trgovino. Tam je ponovno vzel in odtujil več različnih vrst in znamk cigaret. S tem dejanjem je povzročil za okoli 5000 evrov materialne škode. Tudi po tem dejanju se je storilec s kraja odpeljal s kolesom.

Z zbiranjem obvestil in dokazov so policisti 3. decembra osumljenca izsledili in mu odvzeli prostost. Pridobili so sodno odredbo in pri njem opravili hišno preiskavo. Med njo so našli in mu zasegli več vrst in znamk cigaret, večino cigaret pa je osumljenec že uspel prodati na ulici. Pri hišni preiskavi so zasegli tudi kladivo, s katerim je razbil steklo. Zoper osumljenca bodo za obe storjeni kaznivi dejanji podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta