(FOTO) Maribor: Na Pobrežju vozil 113 kilometrov na uro. Kakšna bo kazen?

A.L.
25.05.2022 08:58

Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Maribor

Mariborski policisti so včeraj okrog 13. ure z radarskim merilnikom hitrosti na Pobrežju v Mariboru izmerili hitrost vozniku osebnega avtomobila. Voznik je tam, kjer je vožnja omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 113 kilometrov na uro. Za takšno prekoračitev hitrosti je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti kontinuirano ves čas izvajajo nadzor cestnega prometa in pozornost usmerjajo zlasti v najhujše kršitelje cestno prometnih predpisov. Meritve hitrosti z radarskimi sistemi izvajajo na cestah, kjer policisti in javnost redno zaznavajo prekoračitve hitrosti in tam, kjer se zgodi največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. S takšnimi oblikami nadzora bodo nadaljevali, zato ni odveč poziv vsem voznikom, da hitrost vožnje prilagodijo stanju ceste in prometnim razmeram, vozijo strpno in previdno, ob tem pa spoštujejo cestno prometne predpise.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta