V enem dopoldnevu dvakrat ustavili voznika začetnika: Bil je brez dovoljenja in tablice, nato je še divjal ...

M.R.
27.12.2021 08:58
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Postojna. Dogodek ob uradnem začetku delovanja Uprave avtocestne policije (UAP), na katerem bodo predstavili razloge za ustanovitev in naloge, ki jih bodo opravljali policisti za zagotavljanje večje varnosti na avtomobilskih in hitrih cestah, udeležili se ga bodo tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, Tomaž Pečjak in direktor uprave Andrej Jurič, Valentin Hajdinjak Policija, Avtocestna policija, ilustracija, policijski avto, orožje, Foto: Robert Balen (foto: Robert Balen)

Robert Balen

Celjski prometni policisti so v petek zjutraj na štajerski avtocesti na območju Celja ustavili voznika začetnika, ki je v smeri proti Mariboru ves čas vozil po prehitevalnem pasu, čeprav je bil desni prometni pas prost. Na sprednjem delu vozila tudi ni imel registrske tablice, hkrati pa pri sebi ni imel vozniškega dovoljenja. 

Policisti so mu izrekli globo v višini 150 evrov zaradi vožnje po levem pasu, hkrati so ga opozorili, ker ni imel registrske tablice in vozniškega dovoljenja. 

Malo pred poldnevom pa so celjski prometni policisti tega voznika ustavili še enkrat. Tudi tokrat na štajerski avtocesti, vozil pa je v smeri Ljubljane. Ustavili so ga, ker je močno prekoračil dovoljeno hitrost. Vozil je namreč s hitrostjo 203 kilometre na uro, kar pomeni, da je dovoljeno hitrost prekoračil za najmanj 62 kilometrov na uro, so sporočili s PU Celje. 

Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, grozi pa mu še 1200 evrov globe in 9 kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta