(FOTO) Maribor: Zgrmel v deset metrov globok svetlobni jašek ob nedokončanem objektu Centrum in preživel

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
29.12.2022 12:41

Moški, ki se je okoli 1. ure sprehodil po gradbišču nedokončanega Centruma, je imel srečo v nesreči. Kljub dejstvu, da je padel 10 metrov v globino in pristal na betonskih tleh, je ostal pri zavesti in sam poklical pomoč.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Okoli enih ponoči je mariborske reševalce, gasilce in policiste vrgel na noge klic mlajšega moškega, ki je v središču mesta, na zavarovanem gradbišču, padel v okoli 10 metrov globok jašek in pristal na betonskih tleh. Zgodilo se je na vogalu Ulice slovenske osamosvojitve in ulice Ob jarku, ob nedokončanem poslovno-stanovanjskem objektu Centrum. Po naših neuradnih podatkih je mlajši moški preplezal zaščitno mrežo in se sprehodil po dvorišču ob stavbi, pri čemer je spregledal, da lesene deske, ki so prekrivale svetlobni jašek, niso več pohodne. Vdrla so se mu tla pod nogami, moški pa je zgrmel deset metrov v globino.

Sašo Bizjak

Kako hudo se je poškodoval, še ni znano, smo pa izvedeli, da je kljub padcu na betonska tla ostal pri zavesti, saj je na 112 poklical sam. Ekipa nujne medicinske pomoči se je nemudoma odpravila na kraj, prav tako pripadniki Gasilske brigade Maribor in policija. Vodja gasilske intervencije Tadej Pišek je za Večer pojasnil, da se je v reševalno akcijo vključilo šest poklicnih gasilcev s tremi vozili. Ko so prispeli na kraj in s pomočjo reševalcev locirali osebo, so pričeli z reševanjem na dva načina oziroma v dve smeri. "Ena ekipa je pred jamo pripravila tako imenovani trinožec, namenjen reševanju iz jaškov in globin, tako da je bilo že vse nared za reševanje z vrvno tehniko, ki pa na koncu ni bila potrebna, saj je istočasno druga napadalna ekipa do poškodovanca prišla po stopnicah v notranjosti stavbe. Ocenili smo, da bo lažje in bolj varno opraviti transport preko notranje strani. Na kraju smo poškodovanca imobilizirali in ga po notranjem stopnišču (iz tretje etaže kleti, op.p.) prenesli do reševalnega vozila," je intervencijo s srečnim koncem povzel Pišek.

O vzroku in okoliščinah nesreče Pišek ni ugibal, saj je takšna preiskava v domeni policije, je pa razkril, da je mladi mož z gasilci in reševalci ves čas komuniciral in se jim ves čas zahvaljeval, da so ga našli in rešili.

Vesna Lovrec

Zdaj je svetlobni jašek odprt in zavarovan zgolj s trakovi, zato naj velja opozorilo, da hoja po gradbišču ni zaželena, prav tako ne hoja po nedokončanem objektu, kjer ograje oziroma stranski zidovi še niso zgrajeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta