(FOTO) Moški ilegalno vstopil v narodni park, da bi lovil nosoroge, a umrl: Pokončali so ga levi

A.L.
11.04.2019 14:24

Policisti so takoj po dogodku sprožili preiskavo in aretirali moške, ki so skupaj s pokojnikom vstopili v park, da bi lovili tamkajšnje živali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tuji mediji poročajo o nenavadni nesreči, ki se je zgodila divjemu lovcu. Ta je s še štirimi prijatelji nelegalno vstopil v narodni park Kruger v Južni Afriki in tam tudi umrl. Pokojni moški je tam želel loviti nosoroge, a mu je poskus spodletel. Med lovom ga je napadel slon, nato pa so ga pojedli levi. Od njegovega telesa so preiskovalci odkrili le lobanjo in hlače.
{twitter}https://twitter.com/MailOnline/status/1115587935649390594{/twitter}

Nosorogovi rogi dražji od kokaina

Dogodek so prijavili njegovi prijatelji, park pa so pregledovali tako peš kot s helikopterjem. "Po do sedaj zbranih podatkih kaže, da se je na njegovo truplo spravil trop levov, od njega pa so ostale zgolj hlače in lobanja," so medijem sporočili iz parka. Ob tem je vodja parka poudaril, da je vstop v narodni park Kruger nezakonit, prav posebej nevarno pa je, če se posameznik tja odpravi peš. Tam namreč po njegovih besedah preti veliko nevarnosti in kot pravi, je dober dokaz prav dogodek iz Južne Afrike. "Zelo žalostno je opazovati otroke preminule osebe in videti, kako žalujejo. Še huje je, da jim ne moremo vrniti njegovih posmrtnih ostankov."
Policisti so takoj po dogodku sprožili preiskavo in aretirali moške, ki so skupaj s pokojnikom vstopili v park, da bi lovili tamkajšnje živali.
Sicer pa so afriški nosorogi pogosto tarča divjih lovcev, v Aziji celo verjamejo, da imajo njihovi rogovi zdravilne učinke. Prodajajo se po višji ceni kot denimo kokain. Vodja že omenjenega narodnega parka je dejal, da so lovci nosorogov izjemno dobro organizirani. V park prihajajo sredi noči - s helikopterjem - žival pa ubijejo v manj kot dveh minutah. Po besedah vodje parka naj bi nosoroga ustrelili iz zraka, včasih pa pridejo tudi na tla.Takrat imajo s sabo motorne žage.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta