(FOTO) Ponoči gorelo v stanovanjskem bloku v ljubljanskih Novih Jaršah: Štiri stanovanja niso primerna za bivanje

Va
07.07.2023 07:59

Gasilci so ob prihodu ugotovili, da gre za velik požar stanovanja v sedmem nadstropju, ki se širi na sosednje stanovanje, predvsem pa v ostrešje večstanovanjske stavbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gasilska brigada Ljubljana/Facebook

Do treh zjutraj so gasilci sanirali požar, ki je izbruhnil sinoči okoli 22. ure v stanovanju na območju Most oziroma Novih Jarš v Ljubljani. Zakaj je zagorelo, za zdaj še ni znano. 

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je zagorelo v stanovanjskem bloku v Clevelandski ulici. Na facebook strani Gasilske brigade Ljubljana so objavili, da so gasilci ob prihodu ugotovili, da gre za velik požar stanovanja v sedmem nadstropju, ki se širi na sosednje stanovanje, predvsem pa v ostrešje večstanovanjske stavbe. Gašenje je bilo zahtevno tudi zaradi višine, visoke temperature in možnosti zastrupitve.

Požar v objektu so hitro pogasili, velike težave pa je povzročal požar v ostrešju. Dokončno so ogenj ukrotili okoli 0.30 in nato izvajali še požarno stražo.

V gašenju je sodelovalo tudi več prostovoljnih gasilskih društev, skupno 83 gasilcev s pomočjo 22 vozil.

Policisti so kraj zavarovali. Po doslejšnjih podatkih je stanovanjski blok ob požaru zapustilo okoli 60 oseb. Pri tem nihče ni bil poškodovan. So pa reševalci preventivno pregledali osebo, ki je doživela šok.

Do jutra so se stanovalci lahko vrnili v svoja stanovanja - razen v štiri stanovanja, ki trenutno zaradi posledic požara niso primerna za bivanje, so sporočili s PU Ljubljana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta