(FOTO) Pri 18-letnem Mariborčanu našli LSD, konopljo in sintetični kanabinoid, končal je v priporu

M.R.
12.04.2024 11:10

Pretekli petek so policisti policijske postaje Maribor II opravili hišno preiskavo pri 18-letniku z območja Maribora.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri 18-letnem Mariborčanu zasežena droga.
PU Maribor

Zasegli so mu 30 pivnikov LSD, 9 elektronskih cigaret, ki so vsebovale sintetični kanabinoid HHC, skoraj 100 gramov konoplje, okoli 700 gramov konoplje z dodanim sintetičnim kanabinoidom HHC, manjšo količino konoplje z dodanim HHC v obliki tekočine ter manjšo količino sintetičnega kanabinoida HHC v obliki tekočine. 

18-letniku so odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Mariboru. Ta je zanj odredil pripor. 

PU Maribor

Sintetični kanabinoid HHC je bil v Sloveniji dodan na seznam prepovedanih drog po uredbi o razvrstitvi prepovedanih drog konec leta 2023, so danes še sporočili z mariborske policijske uprave. 

V zaledju Kopra imel 971 rastlin konoplje

Že februarja pa so koprski policisti imeli v obravnavi 46-letnega prebivalca zaledja Kopra, ker so sumili, da goji konopljo. Na podlagi sodne odredbe so opravili hišno preiskavo in odkrili dva večja posebej prirejena prostora za gojenje marihuane, v katerih je bilo skupno 971 rastlin. Osumljenca so privedli k preiskovalnemu sodniku, ta pa je zanj odredil pripor.

Posebej prirejen prostor za gojenje konoplje pri 46-letniku iz zaledja Kopra
Pu Koper
PU Koper
PU Koper
PU Koper
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta