(FOTO) Tragična nesreča: Mama po brodolomu otroka pri življenju ohranjala z dojenjem, na koncu pa bitko izgubila

Asja Lednik
20.09.2021 16:00
Ob prihodu reševalcev je bila že mrtva, preiskovalci sklepajo, da bi jo, v kolikor bi prišli nekaj ur prej, še lahko rešili.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Iz Venezuele prihaja tragična zgodba o štiričlanski družini. Pomorski reševalci iščejo preživele po brodolomu gliserja Thor, ki ga je v začetku meseca prevrnil vihar v venezuelskih vodah. Oblasti so sporočile, da so možnosti, da bi še našli preživele, minimalne. 

Reševalci so v iskalni akciji sicer našli rešilni čoln, na njem pa 6-letnega Davida in njegovo 2-letno sestrico Mario Beatriz. Oba sta preživela, pri življenju pa ju je ohranjala njuna mama Marielys Beatríz Chacón Marroquín. Ta ju je več dni dojila, svojo dehidracijo pa lajšala s pitjem lastnega urina. Ob prihodu reševalcev je bila že mrtva, preiskovalci sklepajo, da bi jo, v kolikor bi prišli nekaj ur prej, še lahko rešili.

Reševalci so ob prihodu naleteli na pretresljiv prizor, tuji mediji poročajo, da sta se otroka oklepala materinega trupla. Trenutno ju zdravijo v bolnišnici, utrpela sta opekline, poleg tega sta močno dehidrirana, imata tudi posttravmatski sindrom. Njuni življenji nista ogroženi.

Še vedno pogrešajo pet ljudi, štiri člane posadke in očeta nesrečnih otrok, Remisa Davida Camblorja. Poleg otrok in njune mame so na razbitinah čolna našli še varuško, 25-letno Verónico Martínez, ki je brodolom preživela.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta