(VIDEO) Umrla je članica priljubljene dekliške skupine. Usodno diagnozo je prejela šele pred nekaj meseci

06.09.2021 09:21
Bolezen je bila prehuda. V 40. letu starosti je umrla Sarah Harding, članica nekdaj zelo priljubljene dekliške skupine Girls Aloud.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Mnogo prezgodaj je rak na dojki vzel življenje še ne 40-letni Sari Harding, ki se je mnogi še spomnijo kot članice svoj čas mednarodno zelo uspešne skupine Girls Aloud. Novico o smrti je potrdila njena užaloščena mama, ki je na hčerkinem Instagramu objavila fotografijo svoje "sijoče zvezde". Pravi, da je umrla mirna.

"Mnogi od vas so vedeli za boj Sarah z rakom in da se je tako močno borila od diagnoze do zadnjega dne. Vsem se zahvaljujem za prijazno podporo v zadnjem letu. Sarah je to pomenilo ogromno, spoznanje, da je ljubljena, pa ji je dalo moč in nudilo uteho. Vem, da si ne bi želela, da bi se je spominjali zaradi boja proti tej grozljivi bolezni ‒ bila je sijoča zvezda in upam, da se je tako lahko spominjamo," je mama sporočila.

Sarah je za pretresljivo diagnozo izvedela avgusta lani, a ni ostalo pri raku na dojki, saj se je bolezen hitro razširila po telesu. Soočanje z realnostjo je bilo brutalno, saj je januarja svojim oboževalcem razkrila, da po zdravniških napovedih božiča 2021 ne bo dočakala. Žal se je zgodilo točno to. Mesece, ki so ji preostali, je poskušala čim bolj izkoristiti za osveščanje drugih o tem, kako pomembno je ukrepati že ob prvih sumih bolezni. Sama je čakala predolgo.

Profimedia

Vmes je izdala tudi knjigo spominov Hear Me Out, v njej se je razpisala tudi o svoji bitki z rakom. Rodila se je leta 1981 v Berkshiru. Sprva spremljevalna vokalistka, nato neuspešna kandidatka talentšova Fame Academy, več uspeha je imela v oddaji  Popstars: The Rivals, kjer je nastala skupina Girls Aloud, ob njej so pele še Nadine Coyle, Nicola Roberts, Cheryl Tweedy in Kimberley Walsh. Skupina je hitro okupirala britanske in druge lestvice. 

Profimedia

Skupina je razpadla leta 2013, Sarah je poskušala zgraditi igralsko kariero, vmes se je pojavila tudi v kakšnem resničnostnem šovu

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta