Gašparju Gašparju Mišiču očitajo zlorabo položaja

ČK
24.02.2023 15:39

Nacionalni preiskovalni urad je končal preiskavo okoliščin oddaje dela portoroške plaže v najem, piše časnik Delo in dodaja, da so kriminalisti kazensko ovadili direktorja podjetja Okolje Piran Gašparja Gašparja Mišiča.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gašpar Gašpar Mišič naj bi bil ošodoval Okolje Piran.
Robert Balen

Nacionalni preiskovalni urad je končal preiskavo okoliščin oddaje dela portoroške plaže v najem. Ovadili so direktorja podjetja Okolje Piran Gašparja Gašparja Mišiča, poroča Delo. Ta naj bi bil zlorabil položaj za pridobitev premoženjske koristi za podjetje Hotel Palace, ki je posredno v lasti Miodraga Kostića.

Javno podjetje Okolje Piran je leta 2019 družbama Hotel Palace in MK Group za 20 let dalo v najem 2165 kvadratnih metrov plaže v središču Portoroža. Najnižja letna najemnina je bila določena v višini okoli 18.400 evrov brez DDV, pogodba pa vsebuje možnost podaljšanja za deset let. Piranska občinska svetnika Davorin Petaros in Nevenka Kačič sta policiji naznanila sum kaznivega dejanja oškodovanja javnega podjetja. Nacionalni preiskovalni urad (NPU) je začel postopek in leta 2020 opravil hišne preiskave, med katerimi je bil začasno pridržan direktor Okolja Gašpar Mišič. Delo poroča, da je bilo samo v zadnjih dveh letih Okolje Piran oškodovano za 176.000 evrov, v 30 letih pa naj bi škoda presegla 1,7 milijona evrov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta