Gorski reševalci na območju Mangarta našli mrtvega moškega. Gre za pogrešanega 53-letnega Avstrijca?

STA, A.L.
21.05.2024 12:55

Na Bovškem od ponedeljka dopoldne pogrešajo 53-letnega državljana Avstrije, ki so ga nazadnje videli, kako se je odpeljal v smeri Mangarta, so za STA sporočili iz Policijske uprava Nova Gorica.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policisti so bili o pogrešanem obveščeni danes okoli 10. ure.

Novogoriške policiste je o pogrešanem obvestil Center za policijsko sodelovanje v Vratih Megvarje. Policija je že začela z aktivnostmi, aktivirana je Gorska reševalna služba Bovec in Gorska policijska enota Policijske uprave Nova Gorica, so pojasnili na policijski upravi. Vozilo pogrešanega so že našli pred zadnjim predorom pred Mangartskim sedlom.

Dodali so, da iskanje omejujejo zahtevne vremenske razmere, vendar da bodo kmalu začeli pregledovati zahodno steno Mangarta.

Popoldne so novogoriški policisti sporočili, da so malo po drugi uri popoldne prejeli obvestilo, da so gorski reševalci iz Bovca med iskalno akcijo na območju Mangarta našli mrtvega moškega. "V nadaljevanju postopka identifikacije bo ugotovljena in potrjena njegova identiteta. Glede na okoliščine najdbe policija ne izključuje možnosti, da gre za pogrešanega 53-letnega državljana Avstrije," so sporočili.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta