Hrvaška: Lažno medicinsko sestro našli mrtvo v stanovanju

M.R.
06.12.2019 11:21

26-letno žensko, ki se je pred meseci izdajala za medicinsko sestro, so našli mrtvo v stanovanju, poročajo hrvaški mediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Hrvaška policija je pojasnila, da je iz stanovanja v Obrovcu sinoči okoli 22.13 prejela klic, da je ženski slabo. Na kraj so takoj napotili reševalce, ki so ob 23.08 ugotovili, da je oseba umrla. 
Predstavnica policije je povedala, da je v teku preiskava, katere cilj je ugotoviti vse okoliščine smrti. Spletni portal Zadarski.hr pa je objavil podatek, da je truplo pokojne odkril zdravnik Goran Jusup, in prav on naj bi tudi klical policijo. Po neuradnih informacijah omenjenega medija naj bi ženska umrla zaradi zadušitve. 
Hrvaška javnost je za zdravnika Jusupa prvič slišala aprila letos, ko je Nova TV predvajala prispevek o njegovem delu in tudi o njegovi medicinski sestri, ki to ni bila. Sama ni znala povedati, kje je končala medicinsko šolo. Novinarju je povedala, da se je šolala v Zadru, a ni znala pojasniti, na kateri šoli. Dodala je, da zato, ker je imela slabe izkušnje v šoli. Kasneje se je le spomnila in povedala ime šole, ki pa ni namenjena medicinski stroki, temveč je šlo za navadno gimnazijo. Tako se je izkazalo, da sploh ni medicinska sestra.
Zdravnik Jusup je tedaj za spletni portal Index pojasnil, da je žensko izvlekel iz bolnišnice, kamor naj bi jo poslala njena mama, in jo v svoji ordinaciji zaposlil kot medicinsko sestro. 
Policisti so sicer konec aprila proti njej zaradi lažnega predstavljanja vložili obtožni predlog, policija pa je nato medijem sporočila, da so 26-letnico prepeljali na oddelek za psihiatrijo bolnišnice v Zadru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta