Hrvatu, ki je tasta okužil s koronavirusom, grozi zaporna kazen

STA
03.08.2022 15:49

Po navedbah tožilstva obstaja utemeljeni sum, da se obtoženec ni samoizoliral v enem od prostorov družinske hiše, čeprav je vedel za šibko zdravje svojega tasta, ki je nazadnje umrl.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Hrvaško državno tožilstvo v Virovitici je sprožilo preiskavo proti 42-letniku, osumljenemu, da je svojega tasta okužil z novim koronavirusom, ker ni upošteval ukrepa samoizolacije. Tast je nato po hospitalizaciji umrl v Kliničnem centru Osijek, zetu pa zdaj grozi zaporna kazen zaradi povzročitve kaznivega dejanja ogrožanja zdravja, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Po navedbah tožilstva obstaja utemeljeni sum, da se obtoženec ni samoizoliral v enem od prostorov družinske hiše in da se je, kljub temu, da je vedel za šibko zdravje svojega tasta, gibal tudi v drugih prostorih in bil v neposrednem stiku z njim.

"Obstaja utemeljeni sum, da je obtoženi 42-letnik od 13. novembra do 19. novembra 2021 v Virovitici storil navedeno kaznivo dejanje, čeprav je vedel, da mu je bila pred tem diagnosticirana akutna respiratorna bolezen covid-19, povzročena z virusom sars-cov-2, in da mu je Zavod za javno zdravstvo odredil poseben ukrep za preprečevanje in omejevanje nalezljive bolezni (...) v smislu izolacije na naslovu prebivanja," piše v objavi tožilstva.

Tast se je prav tako okužil z novim koronavirusom in so ga morali hospitalizirati v Kliničnem centru Osijek, tam pa je 26. novembra 2021 umrl.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta