Hude opekline: 75-letnik v Polički vasi skušal zakuriti ogenj v peči, a ker se drva niso vnela, je uporabil nafto

Miha Raičevič
08.10.2021 10:43
V Polički vasi je bil včeraj huje poškodovan 75-letnik, ki je v hiši kuril peč na trda goriva, so sporočili z mariborske policijske uprave.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
M.r.

Moški je v peči v kletni kurilnici zakuril ogenj s papirjem in drvi, a ker se drva niso vnela, je v peč, kot že večkrat prej, prilil še neznano količino nafte. Ko je ponovno prižgal ogenj, je plamen iz peči bruhnil vanj, pri tem pa so se mu vžgala oblačila, ob tem se je tudi huje opekel. Ob tem je ogenj še naprej buhtel iz peči, zaradi česar je toplota delovala tudi na elektroinštalacijo in izolacijo bojlerja. 

Dim iz kurilnice je opazila 72-letna soproga poškodovanega, ki je bila takrat na vrtu. Zaradi dima je v kletne prostore, kjer je tudi kurilnica, vstopila lahko le skozi shrambo. Na tleh je našla klečečega moža, na katerem so še vedno gorela oblačila. Pokrila ga je z odejo in mu pomagala iz kleti v zgornje prostore. Nato se je vrnila in pogasila ogenj. Posredovali so tudi gasilci. V požaru je nastalo za okoli 3500 evrov škode. 

Opečenega moškega so reševalci odpeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je utrpel hujše poškodbe in ga obdržali na zdravljenju. Zaradi vdihavanja dima so v tej ustanovi pregledali tudi njegovo ženo, tudi ona je tam ostala na opazovanju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta