Italijanski organi zasledovali romunsko vozilo, ki je bežalo v Slovenijo, na slovenski strani pa trčilo v zid hiše ...

M.R.
16.07.2024 13:29

Italijanski policisti so v nedeljo zgodaj zjutraj zasledovali osebno vozilo znamke Ford z romunskimi tablicami, ki je bežalo proti Sloveniji, in tudi prek meje zasledovanje nadaljevali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Italijanski organi so romunsko vozilo zasledovali tudi prek meje s Slovenijo
Reuters

To so danes sporočili z novogoriške policijske uprave in pojasnili, da so bili slovenski organi pregona o zasledovanju obveščeni malo po 5. uri. Romunski voznik je bežal pred italijanskimi policisti, ki ga na italijanski strani niso uspeli ustaviti. 

Ko je Romun prevozil mejni prehod Vrtojba, pa so mu sledili na slovensko stran, kjer so iz pobeglega vozila začeli metati različne predmete. V središču naselja Renče je voznik trčil v zid stanovanjske hiše, ob tem pa so iz vozila v smeri Volčje Drage začele bežati tri osebe. 24-letnega romunskega državljana so prijeli na kraju.

V vozilu so našli še več predmetov, za katere policisti sumijo, da so bili ukradeni, in so jih v skladu z usmeritvami novogoriškega tožilstva zasegli.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta