Mati in sestra mladoletnega morilca iz Beograda poskušali zapustiti Srbijo

Va
25.06.2023 13:55

Policija ju je zaustavila na mejnem prehodu s Severno Makedonijo, je objavil srbski portal Blic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Jaušovec

Mamo in sestro 13-letnega morilca, ki je v začetku maja streljal na svoje sošolce na beograjski Osnovni šoli Vladimirja Ribnikarja: življenje je izgubilo devet otrok in varnostnik, je policija zaustavila na mejnem prehodu s Severno Makedonijo, ko sta poskušali zapustiti državo, je objavil srbski portal Blic. 

Dnevnik.hr, ki povzema srbske medije, ni objavil, ali je morilčeva mati imela prepoved odhoda iz države zaradi preiskave zločina, ki je pretresel Beograd, Srbijo in regijo, a kaže, da je bilo tako. Grozi ji do tri leta zapora, če bi se izkazalo, da je zanemarila starševske dolžnosti. 

Ženska je v preiskavi po zločinu na beograjski šoli sina opisala kot boječega, radovednega in pametnega. Prav nič da ni kazalo na nepojmljivi zločin.

Trinajstletnik (kazensko bi odgovarjal, če bi bil v času kaznivih dejanj dopolnil 14 let) naj bi si bil bližji z mamo kot z očetom, ki ga je spoznal z orožjem. Kot je znano, so napadalca prijeli in ga namestili v otroško psihiatrično bolnišnico, njegovemu očetu, ki ga je vozil na strelišče in tudi na simulatorje streljanja, pa je bil odrejen 30-dnevni pripor. Zaradi pritiska javnosti je odstopil srbski minister za šolstvo Branko Ružić, zločin pa je bil finalni povod za serijo množičnih mirnih protestov proti oblasti v Srbiji. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta