V bolnišnici umrla še deseta žrtev strelskega pohoda na srbski osnovni šoli. Spregovoril je dedek prve žrtve ...

M.R.
15.05.2023 13:45

Deklica, ki je bila pred skoraj dvema tednoma huje ranjena med strelskim pohodom na beograjski osnovni šoli, je danes zjutraj umrla v bolnišnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Užaloščeni učenci en dan po strelskem napadu na šoli v Beogradu.
REUTERS

Srbski mediji poročajo, da je v napadu v šoli Vladislav Ribnikar deklica pridobila hujše poškodbe glave, ki so ogrožale njeno življenje. Dobila je namreč strel v glavo in zdravniki so se vse dni od dogodka borili za njeno življenje, a je niso uspeli rešiti. Opravili so več operacij, jo intenzivno zdravili, kljub temu pa je zdaj podlegla poškodbam.

Pokojnica je tako deseta žrtev strelskega pohoda 13-letnega učenca omenjene osnovne šole, ki je 3. maja prišel v šolo z očetovo pištolo. Še šest učencev in ena učiteljica so bili ranjeni. Napadalca so prijeli in ga namestili v otroško psihiatrično bolnišnico, saj ni kazensko odgovoren, njegovemu očetu, ki ga je vozil na strelišče in tudi na simulatorje streljanja, pa je bil odrejen 30-dnevni pripor. Zaradi pritiska javnosti je odstopil minister za šolstvo Branko Ružić

EPA

"Ubil je mojo ljubljenko"

Srbska televizija Nova je včeraj predvajala izjavo dedka prve žrtve smrtonosnega pohoda 13-letnika. "Ona je prva nastradala. S prijateljico je bila dežurna in tudi prijateljica je nastradala, pa tudi stric Dragan, kot so ga klicali," je povedal Slobodan Radičević. "Ta pošast je vdrla in najprej ubila mojo ljubljenko in nato še njeno prijateljico. V Draga pa je, kot sem slišal, izstrelil 10 nabojev," je nadaljeval Radičević.

Kritičen je bil tudi do srbskega predsednika Aleksandra Vučića in srbske opozicije. "Na tak način bo lahko on vladal, dokler bo hotel. Ob taki opoziciji, v kateri samo gledajo svoje majhne interese, ga ne bo nihče uspel zamenjati," je ocenil. 

Preiskava je pokazala, da je imel 13-letnik seznam učencev, ki jih je nameraval ubiti, v nahrbtniku pa je imel poleg nabojev in orožja tudi štiri molotovke, ki pa jih ni uporabil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta