Mati morilca z beograjske osnovne šole napisala pismo, skrbi jo, kako bosta njena otroka nadaljevala šolanje ...

Va
21.08.2023 11:57

Niti enkrat ni omenjen sinov strelski pohod, v katerem je v začetku maja življenje izgubilo devet otrok in varnostnik na šoli, je izvedel srbski Blic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Mati mladoletnika v pismu od pristojnih zahteva, da se za oba njena otroka uredi nadaljevanje obveznega osnovnošolskega izobraževanja. 

Niti enkrat v pismu ni omenjeno to, kar se je zgodilo na sinovi šoli, piše srbski Blic, mati navaja le, da je situacija v njihovi družini zapletena. Piše, da je njen sin na psihiatrični kliniki, mlajša hči, ki je obiskovala isto šolo, na kateri se je zgodil zločin, pa šolanja na OŠ Vladimirja Ribnikarja ne more nadaljevati.

Kakor je izvedel Blic, se bo storilec masakra na beograjski šoli naprej šolal online na daljavo. V juliju je bil zaslišan in povedal, da mu je na strelišču, kamor je hodil z očetom, pištolo dal oče, ne inštruktor. "Oče je zahteval, da se njegov otrok nauči natančno streljati; oče mu je to omogočil," je o tem poročal še en srbski medij Telegraf. Storilec je preiskovalcem povedal tudi, kako je prišel do očetovega orožja, zaprtega v sefu. Šifro naj bi bilo zelo preprosto uganiti. 

Preiskovalcem je odgovarjal tudi na vprašanja o odnosih v družini. Ni bilo posebnih pravil niti kazni razen blage, to je odvzem mobilnega telefona, je povedal. Od njiju s sestro se je pričakovalo, da sta vljudna in se kulturno vedeta. O odnosu z očetom je povedal, da je bil dober, mamo je opisal kot skrbno, čutečo, pametno in dobro. Zatrdil je, da sta se starša dobro razumela, in dodal, da pogreša starše, sestro, strica in psa. 

Idejo za morilski strelski pohod naj bi bil dobil med gledanjem nekega dokumentarca. Na internetu je nato pregledoval objave o množičnih morilcih, analiziral početje storilcev, tudi njihove napake ...

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta