Mednarodna iskalna akcija za profesionalno morilko: Delala je kot tajnica, v prostem času pa ubijala za denar

M.R.
14.06.2024 11:16

Začelo se je sojenje Aimee Betro, ženski, ki je delala kot profesionalna morilka, njeno iskanje medtem še vedno teče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aimee Betro
Profimedia

V teh dneh se je pričelo sojenje 44-letni Aime Betro, za katero je sodišče ugotovilo, da je vpletena v neuspeli atentat v Birminghamu. Med sojenjem je bilo razkrito, da je delala kot plačana morilka, hkrati pa je bila zaposlena v bejzbol klubu Milwaukee Brewers. 

Mohammed Nazir
Profimedia

V Birminghamu v Veliki Britaniji naj bi skušala izvesti atentat, a se ji je pri tem zataknila pištola. Ubiti naj bi nameravala lastnika butika z oblekami Sikandra Alija, to pa naj bi ji naročila konkurent 56-letni Mohammed Aslam in njegov 30-letni sin Mohammed Nazir, ki sta se želela maščevati Alijevemu očetu Aslatu Mahmudu zaradi spora v preteklosti.

Spletni časnik Mirror poroča, da je Aimee delala kot tajnica omenjene bejzbolske ekipe, trenutno pa je še vedno na prostosti, za njo pa je razpisana tudi mednarodna tiralica. 

Mohammed Aslam
Profimedia

Med sojenjem so razkrili številne podrobnosti, med drugim tudi to, da naj bi se 7. septembra 2019, ko je skušala ubiti Alija, oblekla v hidžab. Ko se je približala tarči, je vanjo uperila pištolo in pritisnila sprožilec, a je ta zatajila. Nato je pobegnila s kraja in se naslednji dan približala Mahmudovi hiši. Tam je izstrelila tri naboje, pri čemer ni nikogar zadela, nato pa Mahmudu poslala sporočilo. "Nehaj se skrivati" in "Kje se skrivaš?" sta se glasili poslani sporočili.

Dva dni po neizvedenem umoru se je z letalom vrnila v Chicago. Policija West Midlandsa je sporočila, da se jo še naprej trudi izslediti. Oba moška, ki sta jo najela kot morilko, sta obtožena zarote za umor in nezakonito posest strelnega orožja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta