Miklavž: Ugrabil jo je in silil k spolnemu občevanju, dva dni prej oropal še eno žensko

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
06.10.2019 10:27

Mariborsko sodišče je za moškega, ki je prejšnji teden sejal strah in trepet v Miklavžu na Dravskem polju, odredilo pripor. Policija je danes razkrila, da je storilec 26-letni Hrvat, ki je bil avgusta vpleten tudi v ugrabitev moškega v središču Maribora in da je podobna dejanja pri nas, kjer je prijavljen šele pol leta, izvrševal tudi v preteklosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V Miklavžu na Dravskem polju je prejšnji teden nastal preplah. Najprej je krajane pretresla vest o oboroženem ropu ob kanalu reke Drave, katerega žrtev je bila v ponedeljek ponoči 36-letna ženska, sredi tedna pa je v kraju odjeknila še grozljiva zgodba o ugrabitvi in ropu mlajše ženske. V petek je policija javnost mirila: "Policisti so osumljenca prijeli. Ker so bila kazniva dejanja, storitve katerih ga sumimo, storjena na relativno majhnem območju, je namen tega obvestila pomiriti prebivalce in jim sporočiti, da se lahko še naprej počutijo varno."

Enak modus operandi

Viri blizu policije so Večeru razkrili, da je ponedeljkovega ropa osumljen isti človek, ki je v noči na četrtek ugrabil, oropal in s pištolo k spolnemu dejanju silil mlajšo žensko. Tiskovni predstavnik policije Miran Šadl pa je na današnji novinarski konferenci to tudi uradno potrdil. Nočna mora za 22-letnico iz Dupleka se je pričela v sredo v večernih urah. Ko je končala z delom v gostinskem lokalu v Miklavžu, je sedla v svoj avtomobil in se napotila proti domu. Šestindvajsetletni državljan Hrvaške, ki ima začasno bivanje v Sloveniji prijavljeno od maja letos, ji je z avtom zaprl pot. "Zamaskiran je prisedel v njeno vozilo, vanjo uperil pištolo in ji ukazal, naj pelje. Med vožnjo je je oropal, vzel ji je denarnico in mobilni telefon," je razložil Šadl in dodal, da je bila mlada ženska tudi žrtev spolnega delikta, k čemur jo je 26-letnik prisilil s pištolo. "Ne gre za posilstvo, je pa osumljen delikta s področja kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost," je razložil tiskovni predstavnik. Izprijenec je nato žrtev odpeljal nazaj na kraj ugrabitve, jo vrgel iz vozila in ji zagrozil, naj ji ne pade na pamet, da bi ga prijavila policiji. Bil je celo tako predrzen, da ji je povedal, kje bo našla svoj avto, če ga ne bo izdala policiji. Pogumna mladenka ga ni poslušala. O svoji grozljivi izkušnji se je najprej zaupala svojim bližnjim, nato pa še isto noč odšla na policijo. Uniformiranci so ga aretirali že naslednje jutro, okoli 7.30  na dvorišču naslova bivanja, po naših podatkih ob Dogoški cesti v Mariboru. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil in hišno preiskavo so preiskovalci posumili, da je 26-letnik hrvaški državljan v Miklavžu izvršil tudi rop, katerega žrtev je bila v ponedeljek ob kanalu reke Drave 36-letna ženska. Modus operandi je bil namreč enak. Tudi njej je zaprl pot z avtomobilom in ji s pištolo zagrozil, naj ustavi in mu izroči denarnico. Kriminalisitčni sum, da je 26-letnik prejšnji teden v Miklavžu oropal vsaj dve žrtvi, se je potrdil, saj je 36-letnica ob policijski prepoznavi osumljenca pokazala nanj.

"Ne trpite tega. Prijavite policiji!"

A to še ni vse. Preiskovalci 26-letnega Hrvata sumijo tudi, da je v sostorilstvu s še dvema slovenskima državljanoma že 23. avgusta v središču Maribora ugrabil 37-letnega moškega. "Žrtev so ob dejanju lažje poškodovali. To dejanje še intenzivno preiskujemo, zato o več podrobnosti v tej fazi ne moremo govoriti," je pojasnil Šadl, o 26-letniku pa izpostavil, da so preiskovalci v času njegovega pridržanja ugotovili, da je bil poleg naštetih treh dogodkov vpleten v še več istovrstnih kaznivih dejanj. Zato je Šadl v imenu mariborske policijske uprave tiskovno konferenco sklenil s pozivom vsem, ki so bili žrtve 26-letnika, pa moreda zaradi njegovih groženj tega niso upali naznaniti policiji. "Ne trpite tega, pridite na policijo, da zadevo raziščemo in ukrepamo!" je namenil morebitnim oškodovancem in k prijavi pozval tudi vse tiste, ki vedo karkoli o podobnih kaznivih dejanjih. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta