Mladenovac: 14-letnik z babičino lovsko puško ubil 12-letnega brata

STA, Va
07.07.2023 11:40

Novo streljanje v Srbiji, v bližini enega od dveh smrtonosnih strelskih pohodov iz začetka poletja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Večera

Srbska policija je v četrtek zaradi suma uboja 12-letnega fanta iz vasi pri Mladenovcu pridržala njegovega 14-letnega brata in 56-letno babico, poročajo srbski mediji. Najstnik naj bi bil brata ustrelil z babičino lovsko puško, zato bodo proti njej vložili kazensko ovadbo.

Policisti so 56-letno babico pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja nezakonitega posedovanja orožja in povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s srbskega notranjega ministrstva. Zanjo so odredili 48 ur pripora, nato pa jo bodo privedli pred beograjsko državno tožilstvo.

Tragedija se je po poročanju srbskega portala Telegraf.rs zgodila v vasi pri Mladenovcu, ko je 14-letni fant streljal v 12-letnega brata z lovsko puško in ga ubil. Puška naj ne bi bila registrirana in primerno zavarovana.

V bližini Mladenovca se je pred dvema mesecema zgodil tudi množični umor, ko je 20-letnik 4. maja v treh vaseh v okolici ubil devet ljudi, večinoma mladih. Dan prej je 13-letni učenec na svoji osnovni šoli Vladislava Ribnikarja v Beogradu ubil deset ljudi: devet učencev in varnostnika.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta