Moški, ki se je predstavljal za slovenskega državljana, kradel po kampih v Istri, v glavnem Slovencem

ČK
22.07.2021 16:11
Potem ko je v torek zgodaj zjutraj kradel v šotoru Slovenca v kampu pri Poreču, so ga prijeli.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poreč
Profimedia

Po seriji kraj v kampih v Istri je hrvaška policija priprla 59-letnega moškega, ki se predstavlja kot slovenski državljan, a njegovo identiteto še preverjajo, ker je imel lažne dokumente, poroča portal Index.hr. 

Nazadnje je v torek okoli treh zjutraj prišel v šotor 41-slovenskega turista v kampu blizu Poreča, a se je lastnik prebudil. V begu je tat uporabil sprej in Slovenca, ki ga je poskušal zadržati, z njim lažje poškodoval. Skupaj z ostalimi v kampu je slovenskemu državljanu osumljenega nato le uspelo zadržati do prihoda policije. 

V postopku je policija ugotovila, da ima prijeti na vesti več kaznivih dejanj. V noči na 3. julij naj bi bil na območju Vrsarja iz odklenjenega mercedesa 37-letnega Italijana ukradel denar, v tem kampu naj bi bil 20. julija denar, mobitel in slušalke ukradel tudi Slovenki iz šotorskega predpostora.

Sumijo, da je denar in nakit v kampu, kjer je bil prijet, ukradel tudi že 13. julija, tudi v tem primeru slovenskemu državljanu.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta