Moški ubil svojega in sorodnikovega psa, policisti so ga pridržali

J.K.
18.02.2024 10:11

Opravljen je bil ogled, na kraju je bil prisoten veterinarski inšpektor, ki je odvzel osumljenčevega tretjega psa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vavpotič

Včeraj popoldan so bili policisti obveščeni o dogodku, da je na območju Domžal osumljenec iz do sedaj neznanega vzroka usmrtil svojega in psa sorodnika. Policisti so osumljencu v času zbiranja obvestil odvzeli prostost. Opravljen je bil ogled, na kraju je bil prisoten veterinarski inšpektor, ki je odvzel osumljenčevega tretjega psa, za kadavra usmrčenih živali pa je poskrbel higienik. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja mučenja živali po 2. dostavku 341. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), za katerega se storilec kaznuje za zaporom do dveh let. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo. Prav tako vodijo postopek o prekršku po Zakonu o zaščiti živali.

Policisti PU Ljubljana so sicer v preteklih 48 urah na področju kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 9 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 9 primerov  poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, kjer so kršiteljema izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti so obravnavali še dva primera nasilništva kjer obvestila zaradi suma kaznivega dejanja. Pri prometni varnosti so obravnavali 30 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila. Glede javnega reda in miru so intervenirali 23 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 13 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta