Na avstrijskem Koroškem novi primeri groženj z bombo

STA, A.L.
17.03.2023 16:32

Na avstrijskem Koroškem so danes znova zabeležili več groženj z bombo, med drugim v šolah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Gre za nadaljevanje niza primerov, ki so jih v tej avstrijski deželi zabeležili od prejšnjega torka, skupno jih je bilo doslej enajst, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Med drugim so grožnje v torek prejeli tudi na slovenski gimnaziji v Celovcu.

Zaradi groženj z bombo so morali danes evakuirati Uršulinsko šolo v Celovcu in poklicno šolo v Borovljah, grožnje pa so prejeli tudi pri Delavski zbornici v Celovcu.

Policija je medtem za APA pojasnila, da obstajajo indici o avtorjih grozilnega pisma na eni od celovških šol. Osumljeni sta dve šolarki, drugih podrobnosti pa policija ni razkrila. Sporočila je le, da se preiskave v okolici omenjene šole, pa tudi v preostalih devetih prizadetih šolah nadaljujejo.

Niz groženj z bombo se je začel pred desetimi dnevi na poklicni šoli v Šentvidu ob Glini, od takrat pa se je zvrstilo deset podobnih primerov. Sporočila o bombi so puščali na straniščih, a kljub obsežnim policijskim preiskavam niso našli bombe ali drugih nevarnih predmetov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta