Na Dolenjskem in v Beli krajini več kot 53 tisoč gospodinjstev ostalo brez elektrike

STA, M.R.
15.11.2022 13:43

Na večjem območju Dolenjske in Bele krajine je danes ob okoli 10.40 za okoli pol ure brez elektrike ostalo okoli 53.600 gospodinjstev. Po podatkih Elesa je bila vzrok delovna nesreča na razdelilni postaji pri Mirni Peči.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Občine, ki jih je prizadel izpad elektrike
Uprava za zaščito In reševanje

V Elektru Ljubljana so povedali, da je prišlo do okvare na transformatorski postaji operaterja prenosnega omrežja Eles v Hudem pri Mirni peči. Brez elektrike je bilo 53.592 odjemalcev, vsi so že priklopljeni nazaj na omrežje.

Eles je na svoji spletni strani objavil, da je do delovne nesreče na razdelilni postaji prišlo ob 10.41, tehnične težave so odpravili ob 11.05. Več informacij bodo podali po prvi analizi dogodka, ki poteka.

Po neuradnih informacijah spletnega portala N1 se je v delovni nesreči ena oseba poškodovala in je na zdravljenju v bolnišnici, na kraju dogodka je bila tudi policija.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je do izpada prišlo na območjih Novega mesta, Semiča, Šentjerneja, Trebnjega, Črnomlja in Metlike.

Po navedbah Elesa pa so bila prizadeta območja Krško, Škocjan, Šmarješke Toplice in Novo mesto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta