Na Mariborskem otoku kopalec odrinil reševalca. Posredovali so prijatelji kršitelja, reševalci in varnostnik

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
16.07.2024 18:22

Mariborski policisti obravnavajo kršitev javnega reda in miru, ki se je v ponedeljek zgodila na kopališču Mariborski otok.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri Javnem holdingu Maribor poudarjajo, da manjši incident ni ogrožal drugih prisotnih na kopališču. 
Saso Bizjak

Anonimni bralec je uredništvu Večera pisal o incidentu, ki se je po njegovih besedah v ponedeljek okoli 19.30 zgodil na kopališču na Mariborskem otoku. Večja skupina moških, okoli petnajst, se je spravila na reševalca iz vode, pravi bralec. "Eden mu je primazal zaušnico, nato pa ga pričel daviti," je povzel začetek napada. Reševalcu iz vode sta na pomoč priskočila sodelavca, kasneje še varnostnik, je pojasnil očividec in poudaril, da "policije ni bilo na spregled niti uro in pol po dogodku". Pri mariborski policijski upravi smo preverili, ali je domnevni incident kdo prijavil. Tiskovna predstavnica Anita Kovačič je odgovorila, da policija v zvezi z opisanim dogodkom obravnava kršitev javnega reda in miru in da bo po vseh zbranih obvestilih ukrepala skladno z zakonom.  

"Nihče od kopalcev, ki niso bili vpleteni v incident, ni reagiral ali pomagal napadenemu kopalnemu mojstru, ki je samo opravljal svoje delo in ostal nemočen," je razočaran bralec. Ali je reagiral sam, ni zapisal, se je pa pozanimal, zakaj se je zgodil za napad. "Razlog je bil vljudno in jasno opozorilo reševalca iz vode v bazenu nagnetenim kopalcem, da naj se malo umaknejo, saj je nekdo od kopalcev šel z otrokom v bazen in ni imel dovolj prostora."

Zaradi incidenta se je bralec počutil ogroženega, zato je napovedal, da bo skupaj z nekaj drugimi kopalci od Mestne občine Maribor in podjetja Šport Maribor, ki spada pod okrilje Javnega holdinga Maribor (JHMB), zahteval, da se kopalcem, ki so povzročili incident, prepove vstop na kopališče. "Mariborski otok je izgubil svoj prvotni čar, to je mir in svežino," je razočaran bralec, ki odgovornost za to pripisuje MOM in podjetju Šport Maribor. 

Varnostnik kršitelje odstranil s kopališča

Na očitke anonimneža, ki incidenta očitno tudi sam ni prijavil policiji, so se v JHMB odzvali s pojasnilom, da za posredovanje policije ni bilo potrebe. "Skupina šestih odraslih kopalcev je kršila red s skakanjem v bazen na glavo. Reševalec iz vode je kopalce prijazno opozoril na spoštovanje kopališkega reda, nakar se je eden iz omenjene skupine odzval z nasiljem in reševalca odrinil, pri čemer pa mu ni povzročil poškodb," so zapisali. O tem, da bi kršitelj reševalca davil, pa očitno ne vedo ničesar. Pojasnili so, da so napadalca obvladali že njegovi prijatelji, v dogajanje so se takoj vključili tudi drugi reševalci, pristopil je varnostnik in preprečil morebitne nadaljnje kršitve. "V skladu s pristojnostmi je skupino kršiteljev odstranil s kopališča," so pojasnili pri JHMB in dodali, da so kršitelji zapustili kopališče, zato ni bilo potrebe po posredovanju policije, je pa bila policija po zatrjevanju JHMB o dogodku obveščena po zaprtju kopališča. "Zoper storilca je bila podana prijava na PP Maribor I," so sporočili iz JHMB. 

Poostrena varnost

Na JHMB še poudarjajo, da ponedeljkov incident na noben način ni ogrožal ostalih kopalcev, sodelavcev in drugih prisotnih in da v zadnjih desetih letih ne pomnijo, da bi se na kopališču zgodilo kaj podobnega, so pa letos ne glede na vse poostrili varnost na kopališču. "Na kopališču sta prisotna dva varnostnika, dodatno pa še eden na ploščadi ob vikendih, od zdaj naprej bo ta tretji prisoten tudi čez teden," napovedujejo v JHMB. 

 

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta