Na nasilnih protestih v Ljubljani je fotoreporterja, snemalca in policista napadel Mariborčan

Vesna Lovrec Vesna Lovrec
22.12.2020 17:15
Ljubljanski policisti so prijeli nasilneža, ki je na protestih v Ljubljani v začetku novembra fotoreporterju razbil čeljust, snemalca udaril in brcnil tudi uniformiranega policista.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Moški, ki ga je v zvezi z nasilnimi protesti v Ljubljani iskala policija, je Mariborčan. Danes, 47. dan po njegovem izgredu, so ga uniformiranci prijeli. Predvidoma jutri ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika, smo izvedeli neuradno od virov blizu policiji. Preiskavo proti osumljenemu vodi Policijska uprava Ljubljana. Večeru so potrdili informacijo, da so danes "izvajali aktivnosti na območju Policijske uprave Maribor". Več podrobnosti o preiskavi bodo predvidoma predstavili jutri, je napovedala tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave Aleksandra Golec

Kdo je nasilnež, ki se je 5. novembra na protestu spravil na policiste in predstavnike medijev, med drugim je zlomil čeljust fotoreporterju Borutu Živuloviću, policija zaradi varovanja osebnih podatkov seveda ne more razkriti. Zaenkrat ni znano niti to, ali je k prijetju osumljenega, ki je bil na protestih oblečen v modro trenirko, pomagala okoliščina, da je Sindikat policistov Slovenije na družbenem omrežju objavil njegovo fotografijo. Kot je znano, so nasilneža posnele tudi kamere. 

A po naših podatkih je napada na fotoreporterja, snemalca in policista osumljen Mariborčan Grega Mitev. Grozi mu ovadba zaradi kaznivega dejanja povzročitve hude in lahke telesne poškodbe, pa tudi zaradi sodelovanja v skupini, ki je poskušala uradni osebi preprečiti uradno dejanje. Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da Mitev na današnjem zaslišanju na policiji ni molčal in da je celo priznal, da se je spustil v policiste in udaril fotoreporterja. A svojega zagovora danes ni dokončal, ker se želi prej posvetovati z odvetnikom, ki v današnji hišni preiskavi ni bil prisoten. Mitev ni ravno znani Mariborčan, ga pa poznajo v vrstah navijaške skupine Viole. Kot smo izvedeli neuradno, je za incident na protestih poskrbel prav z namenom, da bi na hierarhični lestvici viol priplezal čim višje.

Pri policiji smo preverjali, ali so v povezavi z izgredi na protestu prijeli še koga iz skupine, ki je 5. novembra v Ljubljani poskušala preprečiti policistom uradno dejanje, vendar kot rečeno, o podrobnostih preiskave danes še niso hoteli govoriti. Več naj bi bilo znanega jutri.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.