Nekdanji Iličićev soigralec bo moral za zapahe, ker je deloval v mafijskem slogu

M.D.
24.11.2021 16:05

Nekdanji italijanski reprezentant Fabrizio Miccoli je tudi na tretji stopnji italijanskega pravosodja obsojen kaznivega dejanja. Športni častnik La Gazzetta dello Sport poroča, da se bo 42-letnik težko izognil prestajanju kazni v ječi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Po igralski karieri, v kateri je na več kot 600 tekmah dosegel krepko čez 220 golov, desetkrat pa je igral tudi za italijansko reprezentanco, je deloval v mladinskih šolah v albanski Tirani in ter nazadnje v Trstu. 

Profimedia

Nekdanji soigralec Josipa Iličića v Palermu Fabrizio Miccoli, ki je igral tudi za Casarano, Ternano, Juventus, Benfico, Perugio, Fiorentino in Lecce, kariero pa je zaključil na Malti pri Birkirkari leta 2015, mora v teh dneh s svojimi odvetniki izbrati zapor, v katerem bo odslužil kazen treh let in pol zapora. Po prvih dveh obsodbah zaradi mafijskega delovanja se je nekdanji odlični napadalec pritožil, tokrat pa mu kazen ne uide, pišejo na rožnatih straneh najslavnejšega športnega časnika v Italiji. 

Gazzetta dello Sport piše, da je želel Miccoli pred več kot desetimi leti izterjati 12 tisoč evrov s pomočjo groženj in nasilja, s tem pa je deloval na mafijski način. Denar je zahteval od Andrea Graffagninija, lastnika enega od nočnih lokalov, ki je bil ta denar dolžan nogometaševemu prijatelju, fizioterapevtu Palerma. 

Ob izreku groženj je bil nekdanji italijanski reprezentant ujet v prisluhe, v katerih je žalil sodnika Giovannija Falconeja, ki ga je leta 1992 ubila italijanska mafija. Italijanski kriminalisti so prisluškovali mafijcu Mauru Lauricelli. Ta je Miccoliju pomagal izterjati denar. Miccoli je na sodišču trdil, da ni vedel, da je Lauricelle mafijec. 

Včeraj je bil 42-letni Miccoli obsojen na tri leta in pol zaporne kazni, njegov mafijski "kolega" pa bo kazen prestajal kar sedem let.

Reuters

Miccoli je bil član zvezdniške generacije Juventusa z Alessandrom Del Pierom, Gianluigijem Buffonom, Pavlom Nedvedom in drugimi, največji pečat pa je pustil med letoma 2007 in 2013 v Palermu, kjer je slačilnico delil tudi s slovenskim nogometašem Josipom Iličićem. Za rožnate je na 179 tekmah dosegel kar 81 golov. Po igralski karieri, v kateri je na več kot 600 tekmah dosegel krepko čez 220 golov, desetkrat pa je igral tudi za italijansko reprezentanco, je deloval v mladinskih šolah v albanski Tirani ter nazadnje v Trstu. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta