Radovan Karanović: Zelo radi bi ta niz nadaljevali. Ne bi pa rad izzival usode

Miha Dajčman
22.11.2021 19:51

V nedeljo so nogometaši Maribora na 17. prvenstveni tekmi vpisali deseto zmago v sezoni. Impresiven je niz Radovana Karanovića

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Že pred zadnjo tekmo druge četrtine prvenstva proti Muri je Radovan Karanović točkovno bistveno uspešnejši od svojega predhodnika. Pod vodstvom Simona Rožmana so Mariborčani na devetih tekmah zbrali 13 točk (razlika v golih 13:15), zdajšnji trener pa jih je na osmih zbral 20 (14:3). Na kar zadnjih šestih tekmah prve lige vijoličasti niso prejeli gola. "Zelo radi bi ta niz nadaljevali. Ne bi pa rad izzival usode. Že v nedeljo nas čaka zahtevna tekma," je bil po zmagi nad Aluminijem previden Karanović.

Od 23. septembra so 15-kratni državni prvaki gol prejeli na le dveh tekmah, obakrat proti Domžalam - v prvenstvu je bilo 3:3, v pokalu so izgubili z 1:2, kar je bilo boleče, a to je bil edini spodrsljaj Maribora v zadnjih dveh mesecih. Prvoligaški izkupiček Karanovića je tako kar 20 od 24 možnih točk. Trener to pripisuje manj zaletavi igri in boljšemu vzdušju v ekipi.

Ne le stabilna obramba, vijoličaste pred zadnjimi tremi tekmami v letu razveseljuje tudi dobra forma napadalnega dvojca Ognjen Mudrinski-Rok Sirk. Srb je na zadnjih treh tekmah dosegel štiri gole, za dva mu je podal prav Korošec, ki se je v nedeljo drugič v sezoni vpisal med strelce. "Na treningu sem opazil, da lahko dobro sodelujeta, in vesel sem zaradi obeh," je dejal Karanović. Priznal je, da je ekipa zelo odvisna od 30-letnega napadalca: "Ima kvaliteto, v kazenskem prostoru je zelo nevaren. Hvala bogu, da mu gre. Smo odvisni od njega, toda ekipa dela kot celota." Na igrišču in ob zelenici zelo energičnega Mudrinskega so toplo sprejeli tudi navijači.

Trener uspehe pripisuje manj zaletavi igri in boljšemu vzdušju v ekipi​.

Saso Bizjak

Kadrovske težave v zadnjih tednih niso zamajale vijoličastih. Martin Milec je proti Aluminiju igral takoj po koncu karantene, pred dnevi je bil pozitiven na novi koronavirus Žan Vipotnik, tudi v mladinski in kadetski ekipe so okužbe, zato k članskemu moštvu v Ljudskem vrtu mlajših ne vključujejo nepremišljeno, četudi so zato mesta na rezervni klopi na tekmah prazna. Znova intenzivno razmišljajo o preprečevanju vdora koronavirusa v slačilnico, kar so v začetku leta doživeli na pripravah v Turčiji. "Testiramo se dva- do trikrat na teden. Delamo na tem, da okužb ne bi bilo. Seveda razmišljamo o planu B, želimo pa si, da težav ne bi bilo," pravi Karanović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta