Nesreči na tirih: En vlak povozil moškega, drugi trčil v audija

A.L.
21.04.2020 09:29

Včeraj je dvakrat počilo na železniških tirih. Blizu železniške postaje Sevnica je bila nesreča usodna za enega človeka, v drugi, ki se je zgodila pri Novi Gorici, pa razen zvite pločevine nikomur ni bilo hujšega.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pu Nova Gorica

V bližini železniške postaje Sevnica je moški v včeraj okoli 21. ure prečkal tire, ko je proti njemu iz smeri Zidanega mosta drvel tovorni vlak. "Strojevodja je moškega na nevarnost opozarjal z zvočnimi signali, aktiviral je tudi zasilno zaviranje, vendar trčenja ni mogel preprečiti. Moški je umrl na kraju nesreče," je sporočila tiskovna predstavnica novomeške policijske uprave Alenka Drenik. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo nesreče in aktivnostmi za ugotovitev, kdo je tragično preminuli moški.

Nesreča na tirih se je v ponedeljek zgodila tudi v bližini železniške postaje Prvačina v občini Nova Gorica. Okoli šestih zvečer je 22-letni voznik začetnik z audijem prečkal progo na prehodu, zavarovanem z Andrejevim križem. To je storil v trenutku, ko se je prehodu iz smeri Nove Gorice približeval tovorni vlak. Da bi preprečil trčenje, je 39-letni strojevodja sprožil zasilno zavoro, vendar je tovorni vlak kljub temu s prednjim desnim delom lokomotive trčil v avtomobil na progi. Audija je odbilo približno tri metre nazaj, tovorni vlak pa se je zaustavil 75 metrov naprej od mesta trčenja, je posledice nesreče povzel tiskovni predstavnik novogoriške policijske uprave Dean Božnik. V nezgodi se k sreči ni nihče poškodoval, ugotovljeno je bilo tudi, da je vlak vozil po predpisih in ni presegel hitrosti 40 kilometrov na uro, ki je kot najvišja dovoljena na tem odseku. O odgovornem za nesrečo, 22-letnem vozniku začetniku, ki pred vožnjo ne bi smel popiti niti kaplje alkohola, pa so policisti ugotovili, da za volanom ni bil trezen. Alkotest je pri njem pokazal 0,26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.
Na kraju nezgode so poleg policistov posredovali poklicni gasilci iz Nove Gorice, ki so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na audiju, na lokomotivi pa preverili morebitni iztek motornih tekočin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta